Barejev ellen játszik Lékó Péter

Polgár Judit az utolsó partiban döntetlent játszott az orosz Jevgenyij Barejevvel a sakkvilágbajnok-jelöltek Elisztában zajló tornáján, így nem jutott be a legjobb nyolc közé.

A nyolcaddöntőbeli rájátszásában az örmény Levon Aronjan, a spanyol Alexei Shirov és az izreali Boris Gelfand harcolta ki a továbbjutást. A viadal honlapja szerint a rapid partikban Aronjan a norvég Magnus Carlsent, Shirov az angol Michael Adamset, Gelfand pedig az üzbég Rusztam Kaszimdzsanovot győzte le.

A szerdán kezdődő negyeddöntő párosítása: [namelink name="Lékó Péter"]–Jevgenyij Barejev (orosz), Levon Aronjan (örmény)–Alexei Shirov (spanyol), Boris Gelfand (izraeli)–Gata Kamsky (amerikai), Szergej Rublevszkij (orosz)–Alekszandr Griscsuk (orosz).

Az oroszországi városban 16 nagymester ült asztalhoz, közülük a legjobb négy csatlakozhat a mexikói nyolcas vb-torna négy kiemeltjéhez: a világbajnok orosz Kramnyikhoz, a szintén orosz Szvidlerhez és Morozevicshez, illetve az indiai Anadhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!