A pop diadala

2009.03.18. 15:48

Odasüss!: Armi And Danny - I wanna love you tender

Szerencsére nem csak az angolszász világban találhatunk slágerekhez tartozó vizuális merényleteket. Itt van például a finn Armi és Danny, akik 1978-ban eképpen szopatták a gyanútlan pórnépet.

Mindazonáltal lenyűgöző az a tökély, ahogy ez a teljesen debil klip illeszkedik a szinte ördögien blőd szöveghez, amit alul majd mellékelek.

A negédes táncdalkezdetet a gimis szalagavatós baromkodásokhoz hasonló, aerobikra támaszkodó, szalonkarate elemekkel operáló csoport nyitja, ja, persze, az űrben. Aztán mélydekoltázsú, Jedi-fehér ruhájában megjelenik Danny, aki nem kertel, az egész szövegen átívelő lényegbe csap: I love you, I wanna love you tender. Hogy a mesés idill lehetetlenségét vagy éppen a kietlenségben egymásra utalt pár kötelékét hivatott-e jelképezni a világűr, nem tudjuk meg sem a képekből, sem a nyugalmazott Pirx kapitány kedvenc számának mondataiból sem. A Csipkerózsikába ojtott Olivia Newton-John-ra emlékeztető Armi rákontráz, emeli a tétet mintegy. Provokál is, mert egy színlelő szerelmes kinek kell, ez érthető. A világ legrosszabb refrénjét az egészen abszurd mozdulatokkal érvényesülő tánccsoport támogatja olyan ügyesen, hogy a főszereplők odaaggatott háttérdísszé avanzsálnak. Az egy sorba állított parkettördögök megpróbálnak mindent kihozni a kínos szituációból, és amikor léggitározva csinálnak teret saját megaláztatásuk végső kiteljesedéséhez, már látjuk: erre a jó szándék sem mentség. Még egy refrén, aztán Armi And Danny egy űrkabrióval búcsúzik pajtásaitól, amiből viszont azt sejthetnénk, hogy inkább a fulladásos halál, mint ez a rémes bohóckodás, ám ez valószínűleg eszükbe sem jutott. Hát, így állunk - éneklik a szerelem tudósai.

I love you, I wanna love you tender
You could be my only sweet surrender
I would never bring you any kind of sorrow

You love me, you wanna love me tender
How can I be sure you're not pretender?
You want me today
But what about tomorrow?

Oh, you're absolutely fine
Your lips are taste of wine
I'd like to think you're mine
And if I could touch your hand
This rock would turn to sand
So this is where we stand.

A végén picit változik, hogy a világ is jobb lesz, de ezt már tényleg nem írom le.

Azért, gonoszkodásom ellenére, hadd jegyezzem azt is, hogy sajnos az 1977-es Miss Finland  Armi már nem nevethet velünk a múlton, amit sokkal, de sokkal szórakoztatóbbá tett. Köszi! (És, persze, az ereje teljében lévő Dannynek is.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!