A pop diadala

2009.05.27. 17:33

Odasüss!: M. Jagger & D. Bowie - Dancing In The Street (1985)

Itt a gyomorforgató pofáncsapás, hogy a nagy nevek felsorakoztatása nem mindig garancia az elvárható minőségre. Kifejezetten gusztustalan és idegtépő klip a legundorítóbb 80as évekből.

Két ilyen ikon, istenem... na, jó vágjunk bele. Rögtön kezdetnek Mick Jagger kékes nadrág - zöld lebernyeging kombója azonnali visszahőkölést idéz elő. Aztán téved csak a szem a Bundesliga-hajra, a túlgesztikulált gimnasztikus táncra és az ijesztő, mélységesen ijesztő szemeire.

Mire elkapcsolnánk, megjelenik David Bowie, és a döbbenet odaszegezi a szemünket. Mi ez a leopárdmintás förtelem indokolatlan nyomozókabátba bugyolálva??? És miért ugrik hatalmasat a lépcső helyett olyan idétlenül, mintha egy általános iskolások által leforgatott home actiont néznénk? Mindegy. Együtt a csapat, indulhat a lakossági szórakoztatásnak egy olyan elvetemült mélysége, amit mutogatás helyett letagadni kellett volna.

Kezdjük azzal, hogy normális ember nem akar így táncolni az utcán. Egyszerűen nem. Aztán elmondják egymás turis göncére mutogatva: mindegy, mit viselsz, csak ott legyél. Nem igaz. Nem mindegy. És hozzá ez a melegcinkosságba hajló túljókedv... Mick beleiszik egy dobozos akármibe, majd tollászkodik, mintha nem is filmeznék, csak remélem, hogy akkoriban nem ehhez a kliphez volt hasonló a számára otthonos környezet.


A lepukkant moteles részben nem elég a duó felállás arcátlan látványbeli kihasználása, ráadásul nem is a kamerába énekelnek. Helló, itt vagyunk, nézők, hallgatók, tudjátok, akikre nem gondoltatok, amikor ezt az egészet összetákoltátok! David Bowie kézrázása a fal felé már annyira fárasztó ötlet, hogy szinte delejező, lehet, ki is próbálom valami elszántabb buliban. És a seggriszálás a végén... Megbocsájthatatlan, vérlázító és ikonromboló ripacskodás. Még akkor is, ha igaz a pletyka, és tényleg lefeküdtek egymással.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!