Délmagyarország 110 - Közös a történetünk!

2020.03.23. 11:09

Gyere Buksi, megyünk szánkózni! Annó 1991 – Fotók

Újragondolt Annó sorozatunkban olyat mutatunk, amiben rég nem volt már részünk. Gyenes Kálmán 1991 februárjában kilátogatott Szeged szánkózó helyeire.

Munkatársunktól

Szánkózás a töltésoldalon Szegeden 1991 februárjában.

Fotó: Fotó: Gyenes Kálmán. Partnerünk a Móra Ferenc Múzeum helytörténeti gyűjteménye. Azonosító: mfmGyK74

A februári havazásban előkerültek a szánkók és a gyermekek meghallgathatták az „az én időmben akkora havak voltak” kezdetű lemezt. Sapka, sál, kesztyű. Gyere Buksi! És már indultak is.

Szegeden akkor még kétszer-háromszor is havazott télen, de messze voltunk a nagyszülők havas történeteitől, például az 1940-es havas téltől, amikor a Kárász utcán vájatokban közlekedett a nép.

A szegedi szánkózó helyek 1991-ben sem különböztek a mostaniaktól. A két fő hely a Körtöltés és a vértói szánkódomb volt (egyelőre székelykapuk nélkül).

Újraindult Annó rovatunk

A Móra Ferenc Múzeummal együttműködésben, a Délmagyarország egykori fotóriportereinek munkáiból újra elindítottuk Annó rovatunkat.

- Sorozatunkban régi fotókat próbálunk beazonosítani. Harminc-negyven-ötven év távlatában azonban fenn kell tartanunk a tévedés jogát. Ha Ön felismeri a fotón szereplőket, helyszíneket, örömmel várjuk észrevételét az online[kukac]delmagyar[pont]hu címen!

- Önnek is vannak régi fotói közösségi, családi eseményekről, amelyeket megosztana olvasóinkkal az Annó rovatban? Írjon nekünk!

- Az Annó oldalain megjelent fotók a Délmagyarország kiadó tulajdonát képezik. A fotókat a Móra Ferenc Múzeum helytörténeti gyűjteménye gondozza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!