Borfesztivál

2015.05.18. 20:40

Parfümbomba lett Szeged bora

A Szeged Város Bora 2015 díjat a Szabó Laci Pincészet 2014-es Illatos Cuvée nevű bora nyerte - nézze meg hétfői fesztiválos képgalériánkat!

A. T. J.

Hétfőn rendezték meg a XXI. Szegedi Borfesztivál versenyét, amelyre 60 borász 142 tétellel nevezett. A Szeged Város Bora 2015 díjat a Szabó Laci Pincészet 2014-es Illatos Cuvée nevű bora nyerte. A bort forgalmazó Pannon Borbolt marketingmunkatársa, [namelink name="Csapó Eszter"] elmondta, a nyertes bor cserszegi fűszeres és ottonel muskotály házasítása – valóságos parfümbomba.

Szeged Város Bora. Fotó: Kuklis István - GALÉRIA


A város bora mellett további díjakat is kiosztottak. A legszebb fehérbornak a Frittmann Borászat Irsai Olivérjét, a legszebb vörösbornak [namelink name="Balla Géza"] Sziklabor Cabernet Franc-ját, a legszebb desszertbornak a Royal Tokaji Borászati Zrt. 5 Puttonyos Tokaji Aszúját, a fesztivál legelegánsabb borának a Pántlika Pincészet Caberbet Sauvignon-ját, a legfiatalosabb bornak pedig az Imre Borpince Késői Szüretelésű Olasz Rizlingjét választották.

Hétfő a borfesztiválon. Fotó: Kuklis István - GALÉRIA


A legjobb megjelenésű bor díját a Vinatus Pince Villányi Syrah-ja vihette haza. A BORIGO magazin különdíját [namelink name="Babiczki László"] Mátrai Chardonnay-je, az Art Hotelét pedig a Varsányi Pincészet Egri Kékfrankos Roséja nyerte. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!