Borfesztivál

2016.04.26. 20:02

A 2016-os szegedi borfesztivál programja a Frappéban

A borfesztiválon Frappé színpad is lesz a Széchenyi téren.

Megjelent az idei, XXII. Szegedi Borfesztivál programfüzete, benne a május 13-iki megnyitótól a május 22-iki Hídivásárig terjedő fesztiválidőszak minden programjával.

 

A kéthetes szegedi fesztivál idén is több részre oszlik. Május 13-tól 22-ig a Széchenyi téren megnyílik a borfesztivál, és a borkínálat mellett minden napon több fellépő is szórakoztatja a közönséget. A fellépők között lesz Gáspár Laci, Tóth Vera, Badár Sándor, Szulák Andrea.

Idén a Széchenyi téri borfesztiválon a Frappé szegedi élménykereső alkalmazásnak is lesz színpada.

A Frappéban Szeged legjobb helyei és programjai mellett megtalálja a borfesztivál időszakának teljes programját is. Itt töltheti le alkalmazásunkat androidos telefonjára, és itt iPhone telefonjára.

 

A borfesztivállal egy időben a Klauzál téren idén is lesz Gasztroudvar, amelynek színpadán ugyancsak május 13-tól 22-ig érik egymást a koncertek és fellépések. Lesz Gitártriász koncert Pély Barnabással, Nagy Ádámmal és Tornóczky Ferenccel, mesél majd Berecz András és fellép Éliás Gyula és Török Ádám is.

 

A fesztiválidőszakban a Dugonics tér is benépesül, ahol Kincs tér néven a Millenniumi Kávéház teraszán rendeznek koncerteket, bemutatókat. Itt általában utcazenei események, népzenei koncertek és néptáncbemutatók lesznek.

 

Május 20-22. között a Dóm térre is átragad a fesztivál. A Dón Téri Kavalkád műsorán többek között május 21-én Quimby-koncert lesz, május 22-én pedig Charlie ad koncertet. 


A fesztiváli időszakban május 20-án, pénteken a városháza előtt rendezik a hagyományos Szeged napi ünnepi közgyűlést, amelyen átadják a város díjait. Az eseményen lesz térzene, mazsorett felvonulás, fanfár az erkélyről és Botka László-beszéd. Az ünnepi alkalommal Gyüdi Sándor karmester vezényli a szegedi szimfonikusokat és a Szeged Városi Kórusegyesület Egyesített Kórusát.

Karnok Csaba fotója a tavalyi borfesztiválon.

Karnok Csaba fotója a tavalyi borfesztiválon.

A fesztiválhoz tartozik még a május 15-iki félmaraton futóverseny, valamint a május 21-i tiszai sárkányhajó-viadal.


A Szeged napi ünnepségek időszaka a hagyományos Hídivásárral ér véget május 22-én.


A XXII. Szegedi Borfesztivál programfüzetét itt lehet PDF-ben letölteni, benne, benne az összes kiállítóval, a helyszínek térképeivel és a 10 nap + 10 helyszín programkínálatával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!