Borfesztivál

2017.05.15. 21:40

Frittmannék Irsai Olivérje lett Szeged bora - még a kártyapartihoz is van megfelelő ital a Borfesztiválon!

Szeged - Hétfőn rendezték meg a XXIII. Szegedi Borfesztivál versenyét, amelyre 60 borász 141 tétellel nevezett. A Szeged Város Bora 2017 díjat a Frittmann Borászat 2016-os Irsai Olivérje nyerte.

K. A.

Frittmann Jánostól megtudtuk, kategóriájában övék lett a Külügyminisztérium bora is, és mind a fél tucat versenyen elsők lettek, ahol indultak. – Ebből az illatos száraz fehérborból bármennyit el tudnánk adni, de a készleteink végesek – mondta.

Frittmannék Irsai Olivérje lett Szeged bora. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA


A legszebb fehérbornak a Bárdos és Fia Pincészet 2016-os Mátrai sauvignon blanc-ját, a legszebb vörösnek a Balla Géza Pincészet Fekete Leányka cabernet franc-ját, a legszebb tokaji bornak a Holdvölgy Pincészet Tokaji Zéta 2008-as évjáratú szamorodni Intuition No. 1-ét választották.


A fesztivál legelegánsabb bora a Vinatus Pince cabernet sauvignon-ja, legszebb rozéja az Ősi Családi Pincészet rozé cuvée-je lett. A legjobb megjelenésű bor díját a Gedeon Birtok kékfrankos rozéja, a BORIGO magazin különdíját a Lajvér Borház szekszárdi kékfrankos selection rozéja nyerte.

 

Nagy bor, nagy arany


A borversenyen nagy aranyérmet kapott, de a különdíjasok közé nem került be egy szép darab Bajáról. A mind ez idáig könnyed fehérborairól és zamatos rozéiról híres Antalvin 2012-es cabernet sauvignon bora a pincészet első hordós érlelésű vörösbora. A 95 pont önmagáért beszél. És nekünk is van hozzá közünk: Antal Attila borász az egyik diplomáját a Szegedi Élelmiszeripari Főiskolai Karon szerezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!