Bulvár, celeb

2019.07.07. 11:33

Családi dráma nyerte a fődíjat Karlovy Varyban

Krisztina Grozeva és Petar Valcsanov bolgár rendezőpáros Apa című filmje nincs híján az abszurd, illetve komikus helyzeteknek sem.

MTI

Krisztina Grozeva és Petar Valcsanov bolgár rendezőpáros Apa című filmjének ítélték oda az 54. Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztivál fődíját, a legjobb filmnek járó Kristályglóbuszt szombaton.


A díjnyertes bolgár film egy családi dráma, amely nincs híján az abszurd, illetve komikus helyzeteknek sem.


Közép-Európa egyetlen A-kategóriás filmszemléjének fődíjáért, amellyel 25 ezer dolláros pénzjutalom is jár, az idén 12 film versengett. Magyar alkotás nem volt köztük.


A két rendező, akik a civil életükben is párost alkotnak, a szombat esti zárógálán személyesen vette át a díjat Jirí Bartoska fesztiválelnöktől.


Az ünnepélyes zárógálán Patricia Clarkson amerikai színésznő is Kristályglóbuszt kapott a világ színművészetéhez való kivételes hozzájárulásáért. A nemzetközi filmfesztivál megnyitóján pedig Julianne Moore Oscar-díjas amerikai színésznő kapott Kristályglóbuszt életművéért.


A fesztivál elnökének díját az idén Vladimír Smutny cseh operatőr kapta.


A zsűri különdíját Jan-Ole Gerster német rendező Lara című filmje kapta. A film főszereplője Corinna Harfouch megkapta a legjobb női szerepért járó elismerést. A legjobb férfi színész díját Milan Ondrík szlovák színész kapta a Marek Skop rendezte Budiz svetlo (Legyen fény) című szlovák filmben nyújtott alakításáért.

Címkék#film

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!