Csongrád és környéke

2007.01.10. 15:19

Próbatermet keresnek a fúvósok

Új próbatermet keresnek maguknak a csongrádi fúvósok. A zenekar bízik abban, hogy idén legalább annyi támogatást kap az önkormányzattól, mint tavaly.

Bálint Gyula György

Megszorítjuk magunkat címmel tartottak nemrégiben vidám koncertet a csongrádi fúvósok a Magyar Királyban. A hangversenyen Bedő Tamás polgármester mondott köszöntőt. Kováts Attila karmester örült, hogy a város első embere szóba hozta beszédében a zenekar elhelyezésével kapcsolatos gondokat, s törekszik a megoldásra, de konkrétumot nem említett. Az Alföld Néptáncegyüttes is hasonló cipőben jár, ugyanis próbatermüket, a gimnázium volt kollégiumát az idősek gondozására teszik alkalmassá. A fúvósoknak is el kell jönniük a zeneiskolából, mert – magyarázta a karmester – egyrészt már kicsi a próbaterem az 50 fős zenekarnak, másrészt más célra használják a helyet.

Kováts Attila elmondta, körülnéztek a városban, hogy hová tudnának költözni. – Köztudott, hogy szeptembertől a Síp utcai iskolában több tanterem is üressé válik. A képviselők közül többen is tudják, hogy nekünk ez az épület nagyon megfelelne. Két tanteremből jó méretű próbatermet lehetne kialakítani. Itt végre otthonra lelnénk – mondta a karmester.

Kováts Attila abban reménykedik, hogy az önkormányzattól idén legalább annyi pénzt kapnak, mint tavaly. Abban is bízik, hogy a szponzorok is támogatják őket, mert minden évben új hangszereket is kell venni, vagy a régit javíttatni. Mindez százezrekbe kerül. Készülnek egy svéd turnéra. Skövdében egy hét alatt négyszer lépnének fel. A külföldi utat nem támogatja a város pluszpénzzel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!