DélmagyArchív

2014.06.26. 13:13

A dolgos iparos férj sietett a hűtlen feleség után

DélmagyArchív 1935: Mintha egy magyar szériafilm történetébe csöppennénk. A happy end egy kicsit sietős. Ez a házasság még rejt csapdákat.

Panek Sándor

Szerelmi történet az 1935. július 20-iki Délmagyarországban

Érdekes esetet mesélnek napok óta az iparosok körében – kezdi a történetet a korabeli sajtómunkás az 1935. július 20-iki Délmagyarországban.

Az eset egy dolgos iparossal történt, akit szeretett a felesége, gyermekei voltak, mígnem egy napon feltűnt a házibarát. A történet happy enddel, vagyis hát ki-ki döntse el, mivel zárul. Mindenesetre nem folyik vér, mint számos szerelmi drámában a korabeli Délmagyarországból, például itt.


Szóval a derék iparos szerelemházasságot kötött és felesége szerette is. A fiatalasszony "igen alkalmazkodó, csendes természet volt, aki még a gondolatát is leste férjének…".


A derék asszonynak már gyermeke is született, amikor megérkezett a színre a házibarát, egy utazó ügynök. A férj barátjaként indított, de hamarosan ostromolni kezdte az asszonyt, és számos látható jelét adta szerelmének.


A férj meg egész nap dolgozott, míg az asszony egyre jobban vonzódott az érdekesebb életet ígérő utazóhoz.


Egyszer aztán búcsúlevél nélkül meglépett a kérővel, otthagyva a férjet és a gyermeket.


Hanem, eléggé gyorsan meggondolta magát, és rövidesen megírta a búcsúlevelet, amelyben egyúttal haza is kérezkedett, mivel az utazó már rögtön a szökés után goromba volt hozzá.


A férj pedig az első vonattal elutazott felesége után.


Hát ez lenne a happy end, ahogyan a lap írja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!