Digitália

2017.07.18. 15:59

A Tesla vezére a mesterséges intelligencia szabályozását sürgeti

Elon Musk sosem rejtette véka alá azt a véleményét, hogy az AI potenciális veszélyt jelent az emberiség számára, Pandora szelencéjének tekinthető, így roppant nagy felelősség alkalmazása, melynél számtalan óvintézkedés meghozatalára van szükség.

Elon Musk a hétvégén tartott összejövetelen, a National Governors Association rendes nyári gyűlésén - amelyre a USA államainak kormányzói voltak hivatalosak -, ismét hangot adott félelmeinek – számolt be az IT café.


A Tesla vezére most arra koncentrált, hogy sürgesse a résztvevőket: a mesterséges intelligencia alkalmazásának szabályozását mihamarabb el kell végezni.

Nem szűnök meg kongatni a vészharangot, de amíg az emberek nem látnak az utcákon gyilkos robotokat, fel sem tudják fogni a problémát, mely most kifejezetten elméletinek és lehetetlennek tűnik. Az AI jelenleg létező civilizációnk egyik legnagyobb fenyegetése

– idézte a lap. (A videón kb. a 48. perctől.)


Az AI esetében nem szabad megragadni annál az általános politikusi magatartásnál, mely a már megtörtént rossz dolgokra reagál, itt előre kell gondolkodni – hangsúlyozta Musk.


A vállalatvezető nézeteit sokan osztják – ám legalább ennyien nem értenek vele egyet, mivel ő az egyelőre még utópiának tűnő mesterségesintelligencia-rendszerekről beszél, és nem azokról a technológiákról, amelyeket  pl. a Google, a Facebook, a Microsoft stb. fejleszt és használ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!