Egyperces

2013.01.15. 11:11

Meghalt Jacki Clerico, aki öt évtizeden át vezette a Moulin Rouge-t

A 83 esztendős Clerico rákban szenvedett és vasárnap hunyt el a francia főváros Neuilly negyedének Amerikai Kórházában - jelentette be hétfőn a Moulin Rouge.

MTI

Meghalt Jacki Clerico, aki öt évtizeden át vezette a párizsi Moulin Rouge mulatót.

A 83 esztendős Clerico rákban szenvedett. Vasárnap hunyt el a francia főváros Neuilly negyedének Amerikai Kórházában - jelentette be hétfőn a Moulin Rouge.


A párizsi szórakozóhely tollakkal dekorált táncosai, népszerű revüi és az elmaradhatatlan kánkán révén lett világhírű. A klub táncosait festményein a posztimpresszionista művész, Henri Toulouse-Lautrec örökítette meg. 2001-ben az Oscarra nevezetett Moulin Rouge című film állított maradandó emléket a mulatónak.

Az 1889-ben alapított intézmény társadalmi helyzetre való tekintet nélkül nyújtott szórakozást a közönségnek. Manapság Párizs egyik fő turistaattrakciója.

Clerico 1962-ben vette át a bejárata fölötti vörös malomkerékről ismert mulató irányítását, és egészen haláláig állt az élén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!