Az óceán csodája

2022.03.08. 13:40

Útjára indult az óceánjáró, amely ötször akkora, mint a Titanic

A Wonder of the Sea elnevezésű óceánjáró a 236 857 bruttó regisztrált tonnás súlyával a valaha legnagyobb épített tengerjáró hajó.

A Royal Caribbean hatalmas hajója pénteken indult el első, 7 napos útjára a floridai Fort Lauderdale-ből a Karib-tenger felé – írja a News.com.au hírportál nyomán az Origo. A Royal Caribbean, a világ legnagyobb hajótársaságának óceánjárója a múlt héten indult útjára először a floridai Fort Lauderdale városból. Pályafutása egy 7 éjszakás karibi körutazással kezdődik, majd a spanyolországi Barcelonába, később pedig Rómába megy.

A Wonder of the Sea elnevezésű óceánjáró a 236 857 bruttó regisztrált tonnás súlyával a valaha legnagyobb épített tengerjáró hajó, amely az 5. tagja a Royal Caribbean Oasis-osztályának.

A News.com.au weboldal szerint a hatalmas óceánjáró ötször akkora, mint a Titanic. A vízi óriás hossza 362 méter, legnagyobb szélessége pedig 47 méter, ami maximum 6 988 utas, köztük 2 300 személyzetis befogadására alkalmas. A The Sun cikke szerint az óceánjáró 19 medencével, 20 étteremmel, 11 bárral, jégpályával, illetve kaszinóval rendelkezik.

A hajó annyi sört tud szállítani a fedélzetén, hogy az összes úszómedencét kétszer lehetne feltölteni vele.

Az elérhető legnagyobb sebessége pedig 40 kilométer per óra.

A múlt hét pénteken forgalomba álló hajó 18 fedélzeti szinttel rendelkezik, amelyből 16-ot használhatnak az utasok. A tengerjáró eredetileg tavaly indult volna először útnak Kínában, azonban ezt a tervet a koronavírus miatt elhalasztották. A napokban a Royal Caribbean arról számolt be, hogy a nehézségek után most végre a foglalások száma visszatért a járvány előtti szintre.

Borítókép: Hans Lucas via AFP / Diego Diaz Tellez

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!