Egyperces

2011.07.29. 20:57

Király Viktor: A közép-európai nők a rosszfiúkat kedvelik

Címkék#interjú

A 2008-as év hangja, a sármos macsóként beskatulyázott Király Viktor a látszat ellenére még mindig „parázik", amikor ismerkedésről van szó. A New York-i születésű előadó elárulta, Európába költözése után érzékisége miatt gyakran nyálasnak tartották a nők, jelenlegi párjával azonban teljes közöttük az összhang.

Szücs Anita

– Gyakorlatias webgrafikus végzettsége ellenére mintha már az anyatejjel magába szívta volna a dallamok szeretetét.

– Későn érő típus vagyok, 19 éves voltam, amikor eldöntöttem, komolyan szeretnék a zenével foglalkozni. De addig is szívtam magamba a környezetem muzikális impulzusait. Linda nővéremet gyakran kísértem fellépésekre és fokozatosan rájöttem, hogy nagyon szeretek ezzel foglalkozni. Később mások is mondták, van tehetségem, így teljes gőzzel vágtam bele a zenei karrierem építgetésébe.

– Nővére Amerikában és Magyarországon is ismert előadó. Hogyan fér meg két dudás egy csárdában?

– Eddig ezzel nem volt problémánk. Elismerjük és erősítjük egymás munkáját. Egyáltalán nem jelentünk egymásnak konkurenciát, hiszen más célközönségnek énekelünk: a nővéremet a férfiak, engem a lányok szednek szét.

Király Viktor - Solo

– Múltja a karrierje mellett az identitását is megfűszerezi. A New Yorkban töltött évek után nagy váltást jelentett a közép-európai élet?

– A tengerentúli életem egy fiatal élet volt, költözésünk előtt éppen csak belekóstoltam a tinilétbe, ami végül Magyarországon teljesedett ki. Így a kontinensváltás számomra nem okozott drasztikus törést, hiszen még nem voltam kialakult személyiség. Lindát mindez nehezebben érintette, nem is tudott négy évnél tovább itt élni.

– Legújabb albuma dalai angol nyelven szólalnak meg, azt állítja, így tudja igazán magát adni. Nem inkább az ezzel elérhető nagyobb piac vonzereje a motiváció?

– Hazudnék, ha ezt nem vallanám be. Sokan vannak, akik ezt tagadják, de én ki szeretném használni azt az adottságom, hogy akcentus nélküli angolt használok énekléskor. Mellesleg valóban így tudom csak kifejezni magam igazán és akármennyire is erőlködtem, magyarul képtelen vagyok használni a nyelvi humort. Ezért a szövegekkel is bajban vagyok. Tudom, ezzel közönséget is veszítek, de én szeretném felszabadultan érezni magam dalszerzés közben. Sokan görcsösen erőlködnek egy-egy album létrehozásakor, én ezt sokkal lazábban veszem.

Király Viktor: Rájöttem, itt a rosszfiúkat kedvelik, s ezt az ismerőseim is megerősítették.

Király Viktor: Rájöttem, itt a rosszfiúkat kedvelik, s ezt az ismerőseim is megerősítették.

– Életének kettőssége és a kamaszkori kontinensváltás a magánéletére is hatással van. Korábban említette ugyanis, hogy a látszat ellenére félénk, ha csajozásról van szó.

– Amerikában kiskamaszként rengeteg romantikus filmet láttam, ahol a férfiak szerelmes kedvességekkel halmozták el párjukat. Ezt az életben is tapasztalhattam. Amikor Magyarországra költöztünk, én is így udvaroltam, de ezt minden lány furcsállta, nyálasnak tartottak. Idővel én is megtanultam, hogyan kell viselkedni a közép-európai nőkkel. Rájöttem, itt a rosszfiúkat kedvelik, s ezt az ismerőseim is megerősítették. Szerencsére a jelenlegi barátnőm nem ilyen, és jól fogadja a romantikát. Az érzékiségemet nem tudom elfedni, de előtte nincs is rá szükség.

– Jelenlegi barátnője meghódításánál azért nem ment minden teljesen simán, hiszen randi helyett először egy munka miatt kereste fel Beát. Az ismertsége mennyiben segít átlendülni a rázósabb helyzeteken?

– Egyáltalán nincs segítségemre, az eredményeim ellenére ugyanúgy parázok a lányok előtt. Csajozásnál hajlamos vagyok elfelejteni az ismertségemet, a lányok persze máshogy viselkednek velem, de nekem sosem jött be, ha valaki elalélt, ha megpillantott. Bea szerencsére szakmabeli, hiszen táncos, így nincsenek teljesíthetetlen elvárásai felém, tudja, hogy én is ember vagyok. Éppen ezért tudunk együtt dolgozni és élni.

– A közönség sármos, titokzatos macsóként értékeli. Videoklipjeiben gyakran érezhető az erotikus túlfűtöttség. Hogyan tudja mindezt hitelesen közvetíteni, miközben a saját kapcsolatai kialakításánál nehézségekbe ütközik?

– Amikor már megismerkedtem valakivel, elmúlik a kezdeti félelmem, amit csak a külvilág értékel így, én inkább úgy fogalmazom meg, nem nyomulok annyira. Videóimban szeretem bemutatni a szexualitást – ilyen az élet is! Miért beszéljünk másról?

Király Viktor - Forgószél
– A Megasztár megnyerése után több rövidebb kapcsolatba is belefutott. Most azonban több mint egy éve alkotnak egy párt kedvesével. Mennyire gondolkodik hosszú távon a kapcsolataiban?

– Attól függ, kiről van szó. Beával megtaláltuk a közös hangot, így a tervezgetéstől sem riadok vissza. Életemben először nagy lépésre szántam rá magam: összeköltöztünk.

– Egy kapcsolatban kivédhetetlen, hogy magunkat adjuk a párunk előtt. A barátnője hogyan viszonyul angol nyelvű mindennapjaihoz?

– Maximálisan tiszteletben tartom a magyarságát, ezért mindig magyarul beszélek vele. Nem „menőzöm" azzal, hogy angol szlengszavakkal tűzdelem a mondandóm. Addig próbálkozom a mondatokkal, amíg ki nem jönnek belőlem a magyar szavak. A DVD-zés viszont szokott kisebb vitákat okozni köztünk, mert én szeretném eredeti nyelven, Bea pedig magyarul nézni a filmeket.

˝Csajozásnál hajlamos vagyok elfelejteni az ismertségemet, a lányok persze máshogy viselkednek velem˝

˝Csajozásnál hajlamos vagyok elfelejteni az ismertségemet, a lányok persze máshogy viselkednek velem˝

– A média előtt sosem titkolózott szerelmi életéről. Miért fontos, hogy a közönsége ezt az arcát is megismerhesse?

– Ez kicsit sem fontos számomra, de kivédhetetlen. Rólam a barátnőmmel együtt alakulhat csak ki valós kép a fejekben, nem szeretném eltitkolni azt, ami a részem. Sok celebet ismerek, akiket hat éve vár otthon a párjuk, a médiában mégis csajozós macsóként jelennek meg. Nem az a típus vagyok, aki otthon hagyja a barátnőjét, ha médiamegjelenésre hívják. Ráadásul egy nőnek a lelkébe gázol, ha nem vállalják fel mások előtt, ezt pedig nem tudnám megtenni. Néha tartok attól, hogy a sajtó megmérgezi az életünket, de mindig húzok egy határt, ami után már nem engedek közel senkit sem magunkhoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!