Életstílus

2017.12.28. 12:22

Nagy a net állatkertje

Kétszer annyi állatot hirdetnek egyetlen oldalon, mint a Fővárosi Állatkert lakóinak száma.

Lehetetlen lenne pontosan megmondani hány állat eladó apróhirdetésként, de már az a tény is megdöbbentő, hogy az állatokat kínáló hirdetések száma jelenleg a Jófogáson bőven meghaladja a 20.000-et. Ez a szám kétszerese a Fővárosi Állatkert lakóinak.


A lámától a patkányig

Vannak klasszikus kedvencek: több mint tízezer kutya, több ezer macska, papagájok, hörcsögök, minden, ami egy kezdő állattartó álma lehet. Kutyát és macskát is kínálnak ingyen, de vannak hirdetések különlegesebb egyedekkel, amiknek ára elérhetik akár az 1.000.000 forintot is!

A házikedvencek mellett, szinte minden haszonállat felelhető az oldalon, tehenek, lovak, kakasok, kacsák, libák, házisertések keresik új gazdájukat. 


Ha valami igazán extrémre vágyunk, jöhetnek az egzotikumok.

Vehetünk például lámát. A dél-amerikai teveféle nyáron legeltethető és a szabad ég alatt is tartható, csak esős időben legyen egy száraz sarok, ahova behúzódhat.

 


A láma területét mindig védi, ezért kövessük az aranyszabályt: ne idegesítsük fel és ne menjünk kéretlenül a területére, mert bizony köpni fog!


A szárnyasok a kedvenceink, de nem elégszünk meg egy papagájjal? Vegyük meg a madarak Ferrariját, a struccot!

 


A strucc a föld leggyorsabb két lábon járó élőlénye, futósebessége elérheti a 30-45 km/órát. Az apróhirdetési oldalon akár egy egész struccfarmot is vehetünk, csak legyen elég bátorságunk és szakértelmünk a nagy dinoszaurusz-szerű madarak tartásához.


Albínó törpesünt is vehetünk, ami kétségkívül rettentően aranyos, de gondozása ennek az állatnak sem a legegyszerűbb.

 


A törpesün például hajlamos az elhízásra. Biztos jele annak, hogy kedvencünk molettebb a kelleténél, ha nem tud teljes labdába gömbölyödni, és elveszíti a sünikre jellemző csepp alakot. Ha tüsszög a süni, lehet hogy megfázott, vagy túl poros az alma és irritálja az orrát.


Vaddisznó, patkány, gyík, vagy hal, bármire rákereshetünk online, és valószínű, hogy szembe fog velünk jönni egy hirdetés. De csak olyan állat tartására vállalkozzunk, aminek gondozását is képesek vagyunk maradéktalanul ellátni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!