Életstílus

A kisteleki Ringató Napközi 5 éve szervezi a ruhabörzéket a városban, melyek idővel kiegészültek cipőkkel, játékokkal, könyvekkel, használati és dísztárgyakkal. A helyszín szombaton is a piaccsarnok volt, ahol vásárlókkal és vevőkkel is beszélgettünk, igaz legutóbb is sokan álltak az asztal mindkét oldalán.
A külföldről betelepülők komolyan formálták Szentes arculatát az évszázadok során, elég csak a városban és környékén megtelepedett bolgár kertészeket említeni. Sokkal kevesebb szó esik azonban a Kurca-parton gyökeret verő görög kolóniáról, akik leszármazottaiból az évek során kiváló szentesi polgárok lettek. A városképen is igyekeztek nyomot hagyni, a 19–20. század fordulóján Szentes jellegzetes épületei közé tartozott a Kossuth téren álló Haris-féle üzletház, a görög templom és a görög bérház is. Sajnálatos módon e három építményből mára egyedül a templom emlékeztet a városban megtelepedő, a helyi kereskedelmi és gazdasági életben kulcsszerepet játszó görög kereskedőkre.
A kisteleki Európa- és világbajnok táncost, Törökgyörgy Melindát városában szinte mindenki ismeri, de országosan és a határokon túl is jól cseng a neve, hiszen szép eredményeket ért el két párjával, Maurizio Vescovóval és Andrej Skufcával, jelenlegi férjével. A tánc az élete, már apró gyerekként ott volt édesapja és édesanyja táncóráin, akárcsak most 3 éves kisfia, Valentin az övéin.
A káposztafélék az egyik legnépesebb növénycsalád. A mintegy 350 nemzetség körülbelül háromezer faját jegyzik, képviselőik megtalálhatók világszerte. A fejes és kelkáposzta mellett ebbe a családba tartozik például a brokkoli, a kelbimbó, a karalábé, a karfiol, a retek, a leveles és a bordáskel, de a mustár, a torma, a rukkola és a kerti zsázsa is. Bár a gyerekek körében közismerten vitatott egy-egy családtag ízletessége, beltartalmi értékeik miatt azonban vitathatatlanul a legbecsesebb gyémántok közé tartoznak a kiskertek ékszerdobozában.
11 évesen kezdte, és azóta sem hagyta abba a barangolást a természetben Tokody Béla, aki társadalmi munkában látja el a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület helyi csoportjának titkári feladatait. Hozzá mindig fordulhatunk, ha madárvédelemről van szó: nevéhez fűződik a szalakótavédelmi projekt is, ami visszahozta e madarak állományát a mélypontról.
A balástyai Dékány Leventét a közelmúltban avatták a Szabadtűzi Lovagrend tagjává. Igaz, a címet már két éve odaítélték neki, de a hivatalos ceremónia a koronavírus-járvány miatt halasztódott.
Az altisztképzés 150 éves évfordulója alkalmából látható vándorkiállítás a vásárhelyi laktanya nőtlen szállóján. A tárlat bemutatja a világháború utáni időszakban a tiszthelyettesi kar életét.