Érettségi

2013.05.14. 14:57

Kémia érettségi feladatok 2013: köznapi neve faszesz!

A kémia érettségivel folytatódik szerdán délelőtt a 2013. májusi írásbeli érettségi szezon. Itt a feladatlap, hamarosan lesz megoldása is!

Delmagyar.hu

Íme a középszintű feladatsor, ezzel kellett 120 perc alatt megbirkózniuk az érettségizőknek.

Kémia érettségi feladatok

Valamennyi feladatlap letölthető, nagyítható!

















Korábban írtuk:
A tavalyi kémia érettségi középszintű feladatsorában feladatként szerepelt a kénsav és a salétromsav összehasonlítása, „Az ember a legbüdösebb állat" című esettanulmányból feltett kérdések, vegyületekről szóló kvíz, a réz és vegyületeinek reakciói témában írott elemző feladat, szerves savak és bázisok témájú vagy a sütőpor összetételével kapcsolatos számítási feladat, klór-, nitrogén és hidrogénvegyületek összehasonlítása táblázatos feladatban, acetilénnel kapcsolatos számítási feladat és az oldáskor felszabaduló hővel kapcsolatos számítási feladat.

A kémia érettségi középszinten 120 percig tart, a feladatsor általános, szervetlen és szerves kémiai kérdéseket tartalmaz, az elérhető pontszám 100.

Az emelt szintű kémiai érettségi 240 perces, a feladatsor azonos számban tartalmaz általános, szervetlen és szerves kémiai kérdéseket. A vizsgán függvénytáblázatot, periódusos rendszert és szöveges adatok tárolására nem alkalmas zsebszámológépet is lehet használni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!