Érettségi

2013.05.09. 16:24

Német érettségi feladatok 2013: hibák a tesztlapban!

Pénteken a német írásbelivel folytatódott a 2013. májusi érettségi szezon. Van tesztünk, van Jonasunk, van megoldásunk! A tesztben van pár apró hiba is. Jonas bejelölte.

Delmagyar.hu

A német érettségit [namelink name="Jonas Kliegis"], Szegeden tanuló német orvostanhallgató tölti ki nekünk. A feladatsor elérhető, nemsokára közöljük Jonas megoldásait is! Sajnos a Hallott szöveg értésénél megint csak meg kell elégedniük az üres oldalakkal, hangfájlunk nincs, ami alapján kitölthettük volna.

Korábbi cikkek a német érettségikről:

Jonas Kliegis. Fotó: Horváth Attila

Jonas Kliegis. Fotó: Horváth Attila

Korábban írtuk:
Pénteken német nyelvből középszinten 1053 helyszínen 20 137-en, emelt szinten 61 helyszínen 2424-en vizsgáznak. Az német nyelv írásbeli mindkét szinten négy különböző részből áll. Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc, ebből az első rész - olvasott szöveg értése - 60 perces, a második rész - nyelvhelyesség - feladatsorának megoldására 30 perc áll rendelkezésre.

Ezután rövid szünet után a 30 perces Hallott szöveg értése című résznek kezdenek neki az érettségizők, végül pedig az íráskészséget felmérő 60 perc időtartamú feladatsor következik.

Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc. Az íráskészség vizsgarész esetében a feladatok megoldásához mindkét szinten használható nyomtatott szótár (a többi vizsgarésznél semmilyen segédeszköz nem használható.)































Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!