Gazdaság

2008.12.05. 13:06

Reklámadót javasolnak a munkavállalók

A gazdasági válság közepette a bankok változatlanul, helyenként etikátlanul, manipulatívan próbálják karácsony előtt vásárlásra ösztönözni az embereket, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének a feleket önmérsékletre felhÍvó ajánlása hatástalan.

Három százalékos reklámadó kivetését javasolják a munkavállalók képviselői - hangott el az Országos Érdekegyeztető Tanács pénteki ülésén. Az adót a bankok és a hirdetéseket közlő médiumok egyaránt fizetnék - közölte Borsik János, az oldal elnöke.

A munkáltatók első reakciója az volt, hogy komolytalan a felvetés. Már amúgy is elegendő adót fizetnek a cégek, újabbat bevezetni nem kellene - mondta Dávid Ferenc, az oldal soros elnöke. Szakmailag is megalapozatlan, mert nem tudni, minek a 3 százaléka lenne az adó - hangzott el. Csizmár Gábor államtitkár elmondta, hogy a kormány is látja a problémát, ezért a téli Csillagszóró fogyasztóvédelmi akció keretében vizsgálja a karácsonyi hitelezési gyakorlatot is. Felhívta azonban a figyelmet arra, hogy konkrét esetekben két hatósághoz is lehet fordulni a reklámok ügyében. A kormány kész megvitatni a javaslatot, de csak a többi adó figyelembe vételével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!