Gépház - vetít: TPZ

2008.10.03. 00:43

Let The Right One In

Avagy gondoljuk meg, kit invitálunk az otthonunkba. Izgalmas svéd film a gyerekkori szerelemről. Meg vámpírokról.

Természetesen, mint az remélem sejthető, nem tucathorrorról beszélünk, John Ajvide Lindqvist azonos című könyve és az abból készült film sokkal inkább történet a felnőtté válásról, a barátságról, elfogadásról és a szerelemről. Hőse Oskar, a visszahúzódó, félénk 12 éves fiú, akit csúfolnak és kiközösítenek. Barátságot köt azonban a hasonlóan visszahúzódó szomszéd kislánnyal, aki megtanítja, hogyan álljon ki saját magáért, hogyan vágjon vissza azoknak, akik gyötrik őt. Kettejük között lassan egyre szorosabb kapocs alakul ki, amit csak egy aprócska tény árnyékol be: Oskar új barátnőjének vérre van szüksége a túléléshez...

A korábban főleg vígjátékokat rendező Tomas Alfredson több jelentkező közül került abba a szerencsés helyzetbe, hogy megrendezhette Linqvist bestsellerét, és hogy ez mennyire jól sikerül, arra az IMDb 8,3-as osztályzata elegendő jelzés.

A magyar közönség szerencsés része már láthatta a filmet az idei Titanic Fesztiválon Engedj be! címmel (az eredeti címet egyébként Morrissey " target="_blank">hasonló című dala ihlette), de mivel úgy fest, hogy a tengerentúlon moziforgalmazásba kerül, nem lehetetlen, hogy itthon is akad egy bátor forgalmazó, aki megvásárolja a filmjogokat. Mindenesetre addig is, míg rendes moziforgalamazásba kerül a film, ha valaki szeret és tud olvasni, Amazonról viszonylag olcsón megrendelheti a filmnél jóval belemenősebb könyvet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!