Adomány

2020.04.24. 10:48

Gyermekek gyógyítását segítő labor létesítését támogatja a Mészáros Csoport

A legkisebbek korai élettani károsodását felismerő laboratórium létesülhet a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetben.

Ötvenmillió forintot adományozott a Gyermekkor Gyermekgyógyítás Korszerűsítéséért Alapítványon keresztül a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet számára egy korszerű élettani laboratórium létesítésére a Mészáros Csoport. A kialakítandó vizsgálóegységben a többi között az érző idegpályák károsodásának korai mérésére, az autonóm idegrendszer funkciójának jellemzésére és terhelés közbeni szív- és érrendszeri vizsgálatra nyílik lehetőség az új műszerekkel – közölte pénteken a cégcsoport.

Nagy Anikó, az intézet főigazgató főorvosa az adomány kapcsán kifejtette:

az új laboratóriummal a cukorbetegség által okozott szövődmények kialakulásának, valamint az idegrendszeri, ér- és szívkárosodások és betegségek nagyon korai felismerése és kezelése válik lehetővé gyermekkorban,

amely lehetővé teszi a kicsik számára az egészségesebb felnőtté válást.

Tóth Krisztina, a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatója a támogatásról szólva hangsúlyozta: a koronavírus-járvány miatt természetes módon a közfigyelem elsősorban az idősekre fókuszál, de eközben sem szabad megfeledkeznünk a segítségre szoruló gyermekekről sem, akiknek elkötelezett támogatója a Mészáros Csoport. Hiszen ne feledjük: a jövő a gyermekeké, de a felelősség a miénk – tette hozzá a kommunikációs vezető.

Az új élettani laboratórium az intézet Üllői úti főépületében kap majd helyet, és várhatóan az év végéig megkezdheti működését.

Ezek is érdekelhetik