Kilátások

2024.02.12. 12:24

Nagy Márton: amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan el is ment az infláció

Az, hogy az infláció 4-5 százalékon vagy 3-4 százalékon áll, gazdaságpolitikai szempontból kevésbé releváns, mert a növekedés helyreállításának évében egyensúlyt kell találni – mondta a Világgazdaság kérdésére Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter.

MW

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter mond beszédet a Joint Venture Szövetség (JVSZ) Vállalatok a jövőért (Companies for the Future Award) díjátadó gáláján a Budavári Palotában, a Királyi Lovarda épületében 2024. február 3-án

Forrás: MTI

Fotó: Lakatos Péter

Nem kérek elismerést, csak az emlékezet legyen rendben: az infláció letörését a kormány végezte el

– nyilatkozta Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a Világgazdaságnak a tárca által szervezett sajtóeseményen. A minisztert a januári inflációs adatról kérdezték, miután kiderült, közel három év után ismét a jegybank toleranciasávjába került a fogyasztói árindex.

Nagy Márton szerint az infláció amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan el is ment, emiatt úgy látja, bebizonyosodott, amit ő maga is korábban állított, hogy ez az infláció csak kínálati oldali lehet, nem keresleti.

Energia, árfolyam és az árprofit

– mondta a tárcavezető az inflációban szerepet játszó tényezőkről. Szerinte a kormány oldotta meg a kérdést, többek között azáltal, hogy belenyúlt számtalan szerződésbe, elindították a kötelező árfigyelő adatbázist, ezek pedig az árprofit letörését eredményezték.

A teljes cikket ITT olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában