Közlemény

2024.05.24. 15:35

Tovább tisztul a hazai szerencsejáték-piac: újabb illegális szereplő vonul ki Magyarországról

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) által tavaly szeptemberben blokkolt, engedély nélküli online szerencsejáték oldal, a Betfair május 22-én arról tájékoztatta játékosait, hogy beszünteti szolgáltatásait Magyarországon. Ezzel egy újabb multinacionális online szerencsejáték-szervező cég hagy fel illegális tevékenységével hazánkban.

MW

Forrás: betfair.com

A közleményben azt írták, a szerencsejáték ágazatot felügyelő SZTFH lépten-nyomon hangsúlyozza, hogy kiemelt figyelmet fordít a játékosok védelmére, beleértve az online teret is. Ennek érdekében a Hatóság folyamatosan ellenőrzi az illegális online szerencsejátékokat, és az ellenőrzések alapján bírságot szab ki, elrendeli az érintett honlapok és pénzügyi műveletek blokkolását, valamint tiltott szerencsejáték szervezése miatt büntető feljelentést tesz. 

Hozzátették az SZTFH azt is hangsúlyozza, hogy

 a korlátozásokat követően az engedély nélküli oldalakon elért nyeremények kifizetése is bizonytalan, és az ilyen igényeket a játékosok Magyarországon érvényesíteni sem tudják.    

Az SZTFH a továbbiakban is azt javasolja, hogy a játékosok minden esetben tájékozódjanak a Hatóság honlapján arról, hogy az adott internetes oldal rendelkezik-e a Hatóság engedélyével, mivel csak így biztosítható, hogy a játékos hozzájut a nyereményéhez, és nem élnek vissza személyes és banki adataival - zárul a közlemény. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában