látták miután eltűnt?

2021.08.05. 15:54

Keresik a koronatanút VV Fanni meggyilkolása ügyében

Az eltűnése utáni napon egy fodrásznál látta az áldozatot egy titokzatos nő. Csakhogy a koronatanúnak nyoma veszett.

VV Fanni

Forrás: Ripost

Rejtélyes tanú döntheti meg a vádat, ha megtalálják egyáltalán. Folytatódott a VV Fanni meggyilkolásával vádolt B. László büntetőpere a Fővárosi Törvényszéken – írja a Magyar Nemzet.

Novozánszki Fanniból 2014. november 16-án lett VV Fanni, ekkor költözött be a valóságshow 7. szériájának villájába, ahol 98 napot töltött el. A való életben azonban nem találta a helyét, végül luxusprostituáltként kezdett dolgozni,

mondta a Riasztásnak korábban Fanni édesanyja. A Hír TV bűnügyi műsorának kedd esti adásában a holttest nélküli gyilkosság ügyével foglalkoznak.

Milliókat keresett prostituáltként

Fanni édesanyja : „Amikor kijött a villából, utána egy évig nem dolgozott. Nem kapott munkát, nem tudott elhelyezkedni. Az 2015-ben jött ki a villából, 2016-ban vegetált szegény lány. Akkor eldöntötte, szerintem, amit nekünk, szülőknek nem mondott el, hogy mit is fog majd csinálni. És akkor én kérdőre vontam Fannit, hogy te Fanni, mit dolgozol? Honnan van ez a pénz? És akkor azt mondta, hogy anya, ne foglalkozzál vele.”

A nő egy év leforgása alatt milliókat tett félre, és ennek híre ment. A vád szerint B. László – aki egyébként 2010-ben MSZP-jelöltként indult a dunaújvárosi önkormányzati választáson – 2017-re eladósodott, állandó munkája nem volt, de költekezni szeretett. Elhatározta, hogy bármi áron, de megszerzi a nő pénzét.

Rab Ferenc a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője szerint a vádlott kereste a kapcsolatot a sértettel, magánvonalon, egy ismerősén keresztül, azonban a sértett nem kívánt megismerkedni a vádlottal, nem került vele kapcsolatba. Hosszabb idő telt el, amikor a vádlott megszerezte a nő telefonszámát és egy találkozót beszélt meg vele a bűncselekmény elkövetésének napjára, és az esti órákban fel is ment a sértett lakására.

A mélygarázs biztonsági kameráinak felvételén jól látszik, ahogy B. László cipeli a magatehetetlen VV Fanni testét
Fotó: Fővárosi Törvényszék

 

„Erika nyitott nekem ajtót és nagyon ideges állapotban volt, hogy baj történt, ugyanis Fanni bepezsgőzött és túlszívta magát és segítsek, mert ebből mindkettőjüknek nagyon nagy baja lesz. Abban bűnös vagyok, hogy ezt a segítséget megtettem és abban hibáztam, hogy nem mentőt hívtam, hanem baráti segítségként elhittem, hogy tényleg segíteni fogunk.”

Titokzatos megoldóemberek

Az ügyészség szerint a férfi megölte a nőt, a holttestet a bérelt autójába tette, majd másnap a Dunába dobta. Sem a gyilkosságról, sem a holttest eltüntetéséről nincs konkrét bizonyíték, a nő teste sem került még elő. B. László elmondása szerint Fanni barátnője, B. Erika hívott úgynevezett „megoldóembereket”, akik elvitték a lányt.

Fanni barátnője, B. Erika azt állítja, délután látta utoljára a lányt, és nem volt a lakásán. B. László vádlott azonban máig kitart azon állítása mellett, hogy B. Erika segített neki az ájult lányt és holmijait az emeletről a liftig levinni.

B. László szerint azért nincs nyoma a „megoldóemberek” hívásának, mert B. Erika két telefont használt.

A vádemelés után feltűnt egy rejtélyes tanú, Herbeck Erzsébet, akit azonban máig nem sikerült előkeríteni. A titokzatos nő V. András ügyvédet kereste meg telefonon, akit szintén beidézett a bíróság.

„Valami olyasmit mondott, hogy ismerem-e a dr. Brodmann Pétert, mondtam, hogy ismerem. Találkozni szeretne vele, mert valamilyen fontos ügyben – lehet, hogy még azt is mondta, hogy nem tudom – emberöléses ügyben ad neki valami információt. Mivel az Erzsébet egy határozott és elég kemény nő, ahogy hívott, fel is hívtam Brodmann Pétert, hogy túl legyek rajta. Ennyit tudok.” – így mondta el az ügyvéd tanúként.

Titokzatos koronatanú

A bíróság többször idézte a rejtélyes tanút, Herbeck Erzsébetet, de nem lehetett elérni. Azóta kiderült, hogy már más néven él, az állandó lakcíme Csehországban van.

A nő azért lenne érdekes, mert ő az, aki V. András ügyvéden keresztül üzente meg a vádlottnak, hogy Fannit eltűnésének másnapján látták, Erzsébet fodrászánál járt.

A vádirat állítása szerint B. László valamilyen módon Fanni halálát okozta, a vádlott első védője, Brodmann Péter megjegyezte, hogy egyáltalán nem biztos, hogy Novozánszky Fanni meghalt, lehet, hogy eltűnt, mert a Herbeck Erzsébet fodrásza másnap fogadta őt. – Innentől kezdve az egész vádirat teóriája dugába dől. Ezért fontos a Herbeck Erzsébet nekünk – szögezte le Farkas Gabriella bíró.

Az ügyészség szerint a rejtélyes tanú, aki azután, hogy Fanni kapcsán „üzent”, rejtélyes módon megváltoztatta a nevét, és külföldre költözött.

A gond ezzel az, hogy a külföldi tanút idézheti ugyan a bíróság, de rendőrökkel nem állíttathatja elő.

A tárgyalás várhatóan szeptemberben folytatódik. A bíró, az ügyész, a vádlott és védője egy kisbusszal járják majd végig azt az útvonalat, melynek végén B. László állítólag átadta az eszméletlen állapotban lévő VV Fannit a „megoldóembereknek”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!