Krimi

2024.04.27. 15:54

Vigyázat! Szinte tökéletes, annyira hihető a legújabb telefonos csalási trükk

Nagyon megtévesztő a legújabb módszer.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Rendőrség: 4550 forintos késedelmes fizetése van, tekintse meg a HU827494731 szamu szabalysértési aktajat: https://rendorseg-info.com

- olvasható az sms-ben.

Elsőre rendkívül megtévesztő, ráadásul kicsit meg is ijed az ember, ha a rendőrségtől kap üzenetet. Főleg, ha esetleg nemrég tényleg volt egy szabálysértési büntetése - hívja fel a figyelmet a tenyek.hu.

Az üzenetben azonban több dolog is árulkodó. Egyrészt a rendőrség hivatalos formában, levélben keresi meg az ilyen esetekben az érintetteket, nem sms-ben, másrészt a helyesírási hibák is arra utalnak, hogy csalók állnak a háttérben. De ha még ez sem lenne elég, akkor az általuk megadott link egyértelművé teszi! A rendőrség hivatalos oldala nem „com”-mal zárul, az info sem szerepel benne!

A telefonszámra rákeresve pedig végkép egyértelművé válik, rengetegek írják az interneten, hogy „Csalás! Hamis rendőrségi felszólítás”!

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában