Hazai közélet

2024.05.23. 14:00

Így néz majd ki a Rheinmetall szegedi gyára

Suki Zoltán

Impozáns tervek készültek. Fotó: ÉTDR

Felkerült az ÉTDR e-építési portálra a szegedi Rheinmetall beruházás hirdetményi tervlapja. Ezen azt lehet látni, hogy a tervek szerint miként néz ki majd a gyár, ha megépül. Mihálffy Béla országgyűlési képviselő lapunknak elmondta, hogy a Rheinmetall gyár hatalmas lehetőség Szeged számára.

 

– Ez is azt mutatja, hogy a kormány elkötelezett Szeged irányába, ahogy azt az elmúlt időszak számos fejlesztése is bizonyítja. Gondoljunk csak a BYD beruházására, az egyetem fejlesztésére, vagy éppen az uszodára. És persze ne felejtsük el, hogy a beruházás 300 új munkahelyet teremt, és Európa egyik meghatározó kutatás-fejlesztési projektje lesz – tette hozzá a képviselő.

Korábban megírtuk, hogy a gyárat – amely a tervek szerint 2025 végén kezdi meg működését – 63 millió eurós beruházással alakítják ki. A Rheinmetall szegedi telephelyén elsősorban az autóipar számára gyártanak termékeket, többek között elektromos alkatrészeket, például nanoszerkezetű kondenzátorokat, valamint a hidrogénmobilitásban és energiatermelésben használható eszközöket. A vállalat a Rheinmetall Electronic Solutions divíziója katonai üzletágának egyes termékeit is Szegeden gyártja majd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!