itt a lehetőség!

2020.04.14. 15:21

Musicalpályázatot hirdet a Madách Színház

Egy új magyar musical megalkotására várják a jelentkezéseket július 13-ig.

Forrás: Shutterstock

A 20. század elején magyar zeneszerzők és szövegírók nagyszerű művek sorát adták a világnak. „Ezt a hagyományt szándékozott ösztönözni a Madách Színház vezetősége, amikor először 2010-ben, majd 2012-ben pályázatot írt ki a legkorszerűbb színházi műfaj, a musical műfajában” – olvasható a színház közleményében.

Mindkét korábbi musicalpályázaton olyan művek születtek, amelyek azóta a Madách Színház és más magyar színházak sikeres darabjaivá váltak. Ezek között van a Csoportterápia, a Macskadémon, A púpos és az Én, József Attila című mű.

Mint írják,

a harmadik Madách Musical Pályázatot azzal a reménnyel indítják útjára, hogy megismétlődik a két korábbi pályázat sikere és ismét kiváló művekkel gazdagodik a magyar musicalirodalom.

A pályázaton kizárólag olyan művek vehetnek részt, amelyeket még nem mutattak be színpadon, továbbá a 2010-ben és 2012-ben meghirdetett pályázatra már benyújtott musicalekkel sem lehet újra pályázni.

A pályázaton egy pályázó egy művel vehet részt. A nyertes művet bemutatják a Madách Színház stúdiószínpadán.

A beérkező pályaműveket szakmai bizottság bírálja el, amelynek tagja Kocsák Tibor zeneszerző, a színház zenei vezetője; Szente Vajk rendező; Müller Péter író, Szirtes Tamás rendező, a színház igazgatója és Tihanyi Ákos koreográfus.

A pályázat több szakaszból áll. Az alkotók neveivel és a készülő művek címeivel július 13-ig várják a jelentkezéseket e-mailben, a [email protected] címre. A készülő művek öt dalának demofelvételét, egy jelenetét és szinopszisát október 12-ig várják.

A beadást követően prezentációt tartanak, amelyen a szerzők bemutatják a darabrészletet. Ennek alapján határoz a zsűri a versenyben maradó művekről.

A kiválasztott művek teljes zenei anyagának demofelvételét, szövegkönyvét és kottaanyagát 2021. március 12-ig le kell adni, valamennyi anyagot online kérik. Ezek alapján határoz a zsűri a versenyben maradó művekről.

Az eredmény publikálását követő hónapokban a kiválasztott művekből a szerzők betanításában 30 perces koncertszerű bemutató készül. Ezek színpadra állításához a Madách Színház rendezőt, előadókat, technikai segítséget és a próbákhoz helyiséget biztosít.

A 30 perces koncertszerű feldolgozásokat, a szerző által létrehozott zenei kísérettel 2021 június-júliusában a Madách Színház stúdiószínpadán mutatják be, ezt követően dönt a zsűri a nyertes pályaműről. A díjnyertes darab bemutatóját a 2021/2022-es évadban tartják a Madách Színház stúdiószínpadán. A bemutatóhoz szükséges zenekíséretet vagy zenei alapot a szerző biztosítja – olvasható a pályázati kiírásban.

Mint kiemelik, a zsűri fenntartja magának a jogot, hogy második és harmadik helyet is kiadjon és ezeket a műveket is bemutassák.

A közlemény szerint a színház a résztvevőket és az érdeklődőket a honlapján keresztül tájékoztatja a pályázat fejleményeiről.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában