Irodalom

2021.08.17. 11:50

Reményről és kiútkeresésről szólnak az Álljon meg egy novellára! nyertes történetei

A reményről és kiútkeresésről is szólnak az Álljon meg egy novellára! irodalmi pályázat nyertes történetei, amelyek a legforgalmasabb busz- és villamosmegállók plakátfelületein lesznek olvashatók országszerte.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Idén több mint háromezer írás közül választotta ki a zsűri a 20 legjobb novellát, amelyek idén nemcsak a megállók plakátfelületein, hanem YouTube- és podcast-sorozat formájában is megelevenednek

– közölték a pályázat kiírói hétfőn az MTI-vel.

Mint írják, sok pályázat szólt a szerelemről, a szülő-gyermek viszonyról és a személyes útkeresésről, de rengetegen merítettek a járványhelyzethez kapcsolódó élményeikből is.

A zsűri elnöke idén is a József-Attila díjas Grecsó Krisztián volt, aki Vecsei H Miklós Junior Príma-díjas színművésszel és Szabó Melindával, a Magyar Telekom kereskedelmi vezérigazgató-helyettesével hirdették ki a nyerteseket.

Az első díjat és az azzal járó 300 ezer forintot a Ha marad valami utánam című novella szerzője, F. Tóth Gergely Gergely nyerte, aki pár éve kezdett írni és versekkel is kísérletezik. A második helyért járó 200 ezer forintot az Első ajtó című írásnak ítélte a zsűri, melynek írója Vörös Szabolcs Gergelyné Lukács Andrea. Harmadik helyen végzett a Szemem színei, Török Ábel klasszika-filológia szakos hallgató alkotása.

A novellapályázatnak több visszatérő írója is van: 2018-ban Ecsédi Orsolya nyerte a fődíjat Lakásétterem című írásával, idén pedig két műve, a Szőr és az Apokaliptikus tréner is bekerült a legjobbak közé. Pölczman Péter 2019-ben harmadik helyezett lett a Várandósságmenedzser című művével, idén pedig Minden című írása fog megjelenni a plakátokon.

Idén a novellapályázat digitális kiterjesztést is kap, így a legjobb alkotások még szélesebb közönséghez eljuthatnak.

A 20 döntős novellából podcast- és videósorozat készül Vecsei H. Miklós, Kiss Flóra és Pesák Ádám színművészek előadásában, a kihelyezett plakátok pedig AR-technológiával kelnek életre szeptembertől.

A Telekom idén egy speciális különdíjjal színesítette a mezőnyt: a MagentaKraft mentorprogramja Párkányi Kornéliát karolta fel, akinek Online című novellájában egy autista kisfiú online oktatásra való átállásának megható története rajzolódik ki.

A JCDecaux idén is közönségszavazásra buzdítja az utazó- és az olvasóközönséget a pályázat weboldalán.

Szavazni lehet az egyéni kedvencre a zsűri által 20 legjobbnak ítélt novella közül, hogy a legtöbb voksot kapó novella szerzője legyen a közönségdíjas.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában