Piknik és komolyzene

2022.08.31. 09:49

Koncertekkel és közönségtalálkozóval ünnepel a Liszt Ferenc Kamarazenekar

A Liszt Ferenc Kamarazenekar, amely megalakulásának 60. évfordulója alkalmából két, egymást követő bérletet is meghirdet.

Évről évre a világ legjelentősebb koncerttermeiben lépnek fel

Forrás: Facebook/@LisztFerencKamarazenekar

A zenekar 1963-ban alakult a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola végzős növendékeiből. Immáron több mint fél évszázada állandó szereplője a klasszikus zenei élet nemzetközi elitjének, így méltán tartják világszerte a műfaj egyik legjobb képviselőjének. A kamarazenekar művészeti irányítása 2016 óta Tfirst Péter koncertmester feladata.

Az együttes szeptember elsején, csütörtökön az I. Távol-Keleti Komolyzenei Fesztivál nyitóhangversenyén a Magyar Zene Házában, két nappal később a Pozsonyi Pikniken játszik.

 

Szeptember 10-én Szentendrén, a Keresztelő Szent János-templomban a Nyitott Templomok Hétvégéjén a zenekar tagjai, Horváth Róbert, Kovács Attila (hegedű), Németh-Izsák Ilona (brácsa) és Lukácsházi György (cselló) Händel, Vivaldi, Haydn, Mozart, Boccherini, Toselli és Weiner műveiből összeállított műsorral várják a közönséget.

Az együttes 2023 márciusában ünnepli megalakulásának 60. évfordulóját. Ebből az alkalomból a 2022/23-as évadra két, egymást követő bérletet hirdet meg négy-négy koncerttel.

A Zeneakadémia-bérletben elsőként október 1-jén, a zene világnapján Várdai István csellóművésszel két Haydn-remekművet és Beethoven monumentális Eroica-szimfóniáját szólaltatják meg. 

Visszanézheti a július 2-i Bad Kissingen-i koncertet:

A második koncerten a Kis éji zene is felcsendül, és először lép fel Budapesten az együttes angol vendége, Benjamin Grosvenor zongoraművész. 

A december 4-ei koncerten Prokofjev, Hartmann és Beethoven alkotásai szólalnak meg Liza Ferschtman hegedűművész és Pablo Barragán klarinétművész közreműködésével. 

A sorozat záró estjén Emmanuel Pahud fuvolaművész lép színpadra, ezzel a koncerttel kezdi a zenekar a megalakulásának 60. évfordulóját ünneplő kiemelt rendezvények sorát.

Az együttes új bérletében 2023 februártól májusig három koncert a Zeneakadémián és egy hangverseny a Müpában várja a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában