Időpontváltozás

2023.07.21. 15:01

Vasárnap lesz a Balaton-átúszás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumának időjárás-előrejelzése alapján – a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitány egyetértésével – a szervezők úgy döntöttek, vasárnap tartják meg a 41. Lidl Balaton-átúszást – adta hírül az MTI.

MW

Új időpontban, de megtartják a 41. Balaton-átúszást

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

Az esemény Facebook-oldalán olvasható közlemény szerint az úszás kezdetén gyenge vagy mérsékelt (10-20 km/óra), változó irányú légmozgás várható, a délelőtti óráktól délnyugati irányból kissé megélénkülhet (25 km/óra körül) a szél. 

Ezzel kapcsolatban a szervezők hangsúlyozták, 

a hullámzó Balatonban biztonsággal úszni nyíltvízi tapasztalatot igénye – az uszodai körülmények ismerete nem biztos, hogy elég,

ezért felelős döntést várnak a résztvevőktől.

Kezdetben sima lesz a víz, később délnyugat-északkeleti vonulással mérsékelt hullámzás (20 cm hullámmagasság) kialakulhat

 – olvasható a tájékoztatásban. 

Túlnyomóan napos, száraz, meleg idő várható, reggel a parton 20, délután 29 fok körüli hőmérséklettel. Erős napsugárzásra lehet számítani. A víz hőmérséklete 26 fok körül alakul.

A Révfülöp és Balatonboglár közötti Balaton-átúszást eredetileg szombaton rendezték volna, de a bizonytalan, zivatarveszélyes időjárás miatt csütörtökön a halasztás mellett döntöttek. A nevezések a vasárnapi időpontra is érvényesek, visszalépés esetén  – amelyet pénteken 15 óráig kell jelezni – a befizetett nevezési díjat és az esetlegesen megvásárolt jótékonysági termékek összegét teljes egészében visszafizetik.

A választott távot teljesítők a budapesti atlétikai világbajnokságra beváltható ötvenszázalékos kedvezményes jegyvásárlásra jogosító kuponnal lesznek gazdagabbak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában