Makó

2021.09.15. 07:00

Új oldaláról mutatkozott be Geszti Péter

Az eddig leginkább a popszakmából ismert Geszti Péter motivációs előadást tartott a Marosmenti Vállalkozók Szövetsége meghívására a Hagymaházban.

Budapest 20120906 Vegyes 2012 Interjú Geszti Péter szövegíróval fociról politikáról pénzről Vasárnapi vendég Geszti Péter portré Fotó: Mirkó István Nemzeti Sport

Fotó: Illusztráció / Mirkó István / MW

– Egy kedves zenész barátom, Dés László hívta fel a figyelmemet arra nagyjából húsz éve, hogy rosszul gondolom. Nem elsősorban a szerencsén múlik, ha valaki sikeres – mondta Geszti Péter, aki a siker megéléséről és a kudarc feldolgozásáról tartott motivációs előadást vállalkozóknak kedden a makói Hagymaházban.

Őt a legtöbben a popszakmából, dalszövegíróként, előadóként ismerik. Miért tart motivációs előadásokat is? Mint kiderült, egyszer egy coach meghívta őt egy beszélgetésre, amelyen közép- és felső vezetők vettek részt, hogy szóljon néhány szót a kreatív alkotásról. Ez olyannyira jól sikerült, hogy ezt követően egyre több cégvezető kérte fel hasonló előadások megtartására.

– Hiszek abban, hogy a tudás és a tehetség még mindig nem ment ki a divatból – tette hozzá magyarázatként.

Ha végigtekintünk a karrierjén, elmondhatjuk, hogy Geszti Péter nagyon sokat tud a sikerről.

– Azt szokták mondani, hogy a sikeres ember boldog. Szerintem ez fordítva van. Vállalkozóként is arra kell figyelni, hogy az üzlet fontos, de az még fontosabb, hogy közben jól érezzük magunkat – mondta.

Hozzátette, sok olyan embert ismer, aki nagyon sikeres, de mégsem boldog.

– E helyzet előbb-utóbb vissza fog ütni, és a boldogtalanság miatt az ember végül sikeres sem lehet – figyelmeztetett.

– Egyébként, ha valaki nagyon sikeres lesz, a mögött a legtöbbször rengeteg munka áll, és ez általában magányos műfaj, mert a magyar ember általában nem képes örülni más sikerének – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában