Makón mutatta meg a zenét

2021.12.22. 17:07

Szentpéteri Csilla Makón koncertezett kedden

Kedden a makói Hagymaházban került sor a Láttad-e már a zenét? című országos koncertsorozat következő állomására. A makói születésű zongoraművész, Szentpéteri Csilla turnéjának ez volt a 32. hangversenye. 

Munkatársunktól

A muzsikálásba, éneklésbe a művésznőt kísérő zenekar tagjain kívül ezúttal diákok és zenepedagógusok is bekapcsolódtak. A cél az volt, hogy a fiatalok megismerjék és megszeressék a klasszikus dallamokat. Az interaktív koncertsorozat még 2015-ben indult. 

– Nagyon régóta fontos szá­­momra a diákság, hogy ők hallgatnak-e zenét, és ha igen, milyet. A tapasztalatom az, hogy komolyzenét nemigen – mondta a koncert után Szentpéteri Csilla. Éppen ezért saját átiratain keresztül, mai műfajokkal ötvözve mutatja be a neves zeneszerzők dallamait, témáit. 

A nagy sikerű koncertbe diákok és tanárok is bekapcsolódtak. Fotó: Szabó Imre

Ez teljesen más, mint egy szokásos filharmóniai koncert: komplett audiovizuális élményt nyújt, és közben Csilla végig kommunikál a közönséggel. 

A turné jövő januárban folytatódik, közel száz koncertet kellett a járványhelyzet miatt áttenni a jövő évre. – Nagyon megvisel minket, zenészeket ez a helyzet. A maszk mögül nem látjuk az arcokat, a reakciókat, sokkal többet kell küzdenünk azért a bizonyos láthatatlan aranyszálért – tette hozzá. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában