Helyi bulvár, celeb

2023.08.17. 17:30

Szentpéteri Csilla hazahozta zenekarát

A borongós idő ellenére is telt ház előtt játszott a makói főtér szabadtéri színpadán muzsikus barátaival a város szülötte, Szentpéteri Csilla zongoraművész a Szent István-napi ünnepségsorozat nyitányaként. A nagy sikerű koncert előtt elmondta: hiába él már nagyon rég óta másutt, a Maros-parti városban mindig otthon érzi magát.

Szabó Imre

Szentpéteri Csilla és Gájer Bálint a koncert előtt. Fotó: Szabó Imre / Egy pillanat a nagy sikerű koncertből. Fotó: Farkas Éva Erzsébet polgármester közösségi oldala

Nagyon nagy vágyam volt, hogy ezt az új műsoromat a szülővárosomban is bemutathassam 

– mondta Szentpéteri Csilla zongoraművész makói koncertjére készülve. A fellépés előtt nem sokkal még szakadt az eső, de mire az első hangok felcsendültek, kitisztult az ég és telt ház fogadta a főtéri nagyszínpad nézőterén a művésznőt és zenekarát.

Fotó: Farkas Éva Erzsébet polgármester közösségi oldala

A látványos showelemekkel tarkított est vendége a The Voice tehetségkutató felfedezettje, Gájer Bálint szvingkirály volt, akivel már 2019 óta dolgozik együtt. Megtudtuk: a turné február óta tart. A koncerteket eleinte fedett helyiségekben tartották, de a június elsején indult balatoni turné óta minden koncert szabadtéri.

Olyan dinamikus, temperamentumos, virtuóz művekből álló műsort állítottunk össze, ami elsősorban szabadtéren érvényesül

 – mondta a bő másfél órás repertoárról. A műsor minden várakozást felülmúló sikert aratott.

Fotó: Farkas Éva Erzsébet polgármester közösségi oldala

Amikor meglátom az M5-ösön a Makó felé lekanyarodó utat, azt érzem, egy időutazás kezdődik. Ugyan tizenéves korom óta már nem itt élek, mégis mindig hazajövök

 – vallott a szülőföld iránti ragaszkodásáról. Elsősorban természetesen az édesapja kedvéért jön haza, de innen szervezi a Láttad-e már a zenét? című rajzpályázatot, illetve itt tart nyári táborokat, zenei kurzusokat is.

Fotó: Farkas Éva Erzsébet polgármester közösségi oldala

A közösségi platformjaimon és az interjúimban mindig csábítom Makóra a rajongóimat. Olyannyira, hogy szeptemberben egyiküket személyesen is elviszem majd egy kerékpártúrára a városba és a környékére, hogy megmutassam neki a számomra legkedvesebb helyeket

 – árulta el.

A koncert napján Csillának nem volt ideje hosszabb időt eltölteni a városban való feltöltődéssel, mert már másnap indulni kellett a turné következő állomására.

Elhatároztuk, hogy amikor megérkezünk, elmegyünk a férjemmel és a fiammal valamelyik kedvenc éttermembe, aztán meglátogatjuk édesapámat. Augusztus végén viszont, édesapám születésnapra biztosan hazajövünk legalább három napra. Akkor lesz időm élvezni a Maros-partot, az itteni illatokat, a barátok társaságát, és sétálni, biciklizni is sokat fogok

 – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában