Galág Botond 250 ezer forinttal távozhatott a kvízműsorból

2023.11.22. 07:00

A második körben kiesett a szegedi egyetemista a Géniuszból

Komoly csatában maradt alul a Géniusz című műsor hétfői adásában Galág Botond, így mostmár biztos, hogy csak egy szegedi játékosnak van esélye megnyerni a Géniuszok géniusza címet. A biológia szakos egyetemistán a gyorsasági kérdések fogtak ki elsősorban, de így is nyert 250 ezer forintot.

Timár Kriszta

A gyorsasági kérdések nem mentek jól Galág Botondnak, ezen múlt a továbbjutása. Fotó: DM

Már csak egy szegedinek szoríthatunk az ATV Géniusz című műsorának szuperdöntőjében. Mint azt korábban megírtuk, a szegedi származású, de jelenleg Kiskunhalason praktizáló reumatológus, Kovács Attila már kiharcolta helyét a legjobb 4 között a legsikeresebb kvízbajnokok tornáján, hétfőn pedig a biológia szakos egyetemista, Galág Botond is ezért csapott össze Hutnik Manóval. A műsor eddigi legkiegyensúlyozottabb csatáját láthatták a nézők, amelyben ugyan hajszállal, de a 22 éves fiatalember maradt alul.

Hogy mennyire kiegyenlítettek voltak az erőviszonyok, azt jól mutatta, hogy összesen 7 párbajt vívtak egymással, vagyis sort kellett keríteni a szuperfordulóra is, mivel sem 5, sem 6 párbaj alatt nem tudtak győztest hirdetni. Az első párbajban a sportkérdések fogtak ki Galág Botondon, aki ekkor még annyira feszült volt, hogy előfordult, hogy a kérdést sem értelmezte jól. És bár az utolsó pillanatban, 9:3-as állásnál még át tudta venni a játékot ellenfelétől, ez is csak arra volt elég, hogy 10:5-re szépítsen. A második párbajban a történelem témakörben már sokkal otthonosabban mozgott a szegedi játékos, de elég volt egyetlen hiba és a 0:7-es állásnál ellenfele jutott játéklehetőséghez és egyből 8:7-re meg is fordította a párbajt. Sőt, játszmalabdája is volt, azonban hibázott, így végül Botond nyert 9:10-re.

Ezt követően a gyorsasági fordulót ismét elvesztette Galág Botond, a következőt azonban az élővilág témakörrel 0:10-re behúzta és ezzel a mérkőzésben átvette a vezetést. Ezután azonban ismét párbajt veszített, így jöhetett a mindent eldöntő gyorsjáték, ahol 3 perc alatt kell minél több kérdést megválaszolnia annak, aki hamarabb nyomja le a gombját. Hutnik Manónak láthatóan sokkal jobbak voltak a reflexei és végül ez döntött a javára: 10:7-re legyőzte Galág Botondot, így ő jutott tovább. A szegedi egyetemista pedig 250 ezer forintos nyereménnyel búcsúzott a Géniusztól.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában