Helyi közélet

2024.05.13. 17:30

Egy híján húszan lennének polgármesterek a kisteleki járásban

A kisteleki járás hat településén 19 polgármesterjelölt indul a június 9-ei választáson, közülük hárman képviselik a kormánypártokat, egy a Mi Hazánkat, a többiek függetlenek.

Imre Péter Géza

A pusztaszeri Máté Gábor már nem indul a júniusi választáson. Fotó: Imre Péter

A polgármesterjelöltek névsorolvasását kezdjük a járás legkisebb településével, Pusztaszerrel, ahol az 1172 választó bizalmában bízva öten pályáznak a polgármesteri székre: Sági Mihály, Balázs Gábor László, Ocskó-Almási Anita (Fidesz-KDNP), Jéga-Szabó Ágnes és Halász Zsolt. A külön nem jelöltek, a továbbiakban is, függetlenek.

A jelenlegi polgármester, Máté Gábor 2006-tól vezette Pusztaszert, ezúttal – családi okok miatt – csak a képviselői mandátumért száll harcba június 9-én.

Bakson 1545-en szavazhatnak az eddigi, 2006 óta polgármester Búza Zsoltra, Bodor Gáborra vagy Heinerné Kecskés Arankára. 

Balástyán hárman szeretnék vezetni a községet, amelynek 2848 választópolgára dönthet sorsukról. A regnáló vezető, Ujvári László 1998-tól, hat ciklus óta irányítja a települést, két kihívója a helyi könyvtárt vezető Kocsisné Benkő Beáta és a húsiparban érintett, jelenleg képviselő Kiss József. 

Csengelén 1547-en járulhatnak az urnákhoz, és választhatnak polgármestert (és természetesen képviselőket és voksolhatnak az EP-listákra is), a pozícióért Tóth Tibor (Fidesz-KDNP) és elődje, akit 2019-ben váltott, Kormányos Sándor száll ringbe, mintegy az előző kör visszavágójaként.

Kisteleken négyen számítanak az 5974 szavazópolgár minél több voksára, ők a következők: Tóth Szabolcs, Mészáros Gábor, Barna Erzsébet (Mi Hazánk) és Nagy Sándor (Fidesz-KDNP), utóbbi 1998-tól áll a járási székhely élén, előtte egy cikluson keresztül Balástya polgármestere volt. 

A felsorolást Ópusztaszerrel zárjuk, ahol a községet 1998-tól irányító Makra József és Varga Krisztián „meccsel”, a győztes személyéről 1545 választópolgár dönthet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában