November 17-e a koraszülöttek világnapja, a két celeb cuki videót készített

2023.11.15. 12:30

Curtis és Kabát Peti üzenete: Hajrá, Lilák!

Kovács Erika

Magyarországon körülbelül 8000 kisbaba születik korábban. Fotó: koraszulott.com

Cuki videóval hívja fel a figyelmet a két Újpest drukker, Curtis és Kabát Peti a Lila napra, ami nem a kedvenc csapatukról, hanem a koraszülöttekről szól. November 17-e a koraszülöttek világnapja, amiről Magyarországon mint 10 éve emlékeznek meg.

Idén Lila nap címmel indított kampányt a szentesi Földvári Nagy Zsuzsanna által életre hívott Koraszülöttekért Országos Egyesület (KORE), hogy minél szélesebb körben felhívhassák a lakosság figyelmét a koraszülöttek ügyére. Magyarországon csaknem minden tizedik, éves szinten körülbelül 8000 gyermek születik korábban.

A Lila naphoz csatlakozott Curtis és Kabát Peti is. A Koraszülöttekért Országos Egyesület felhívására egy budapesti koraszülött osztályon forgattak, hogy ott is ugyanúgy buzdítsák a legkisebb hősöket, mint a focistadionok gladiátorait: „Hajrá, Lilák!”.

Curtis a forgatás kapcsán elmondta, hogy a kisfia komplikációmentesen érkezett, de bele sem mer gondolni, hogy milyen nehézségeken mehetnek keresztül azok a családok, akiknél kis súllyal születnek gyerekek. Kabát Peti hozzátette, nem volt kérdés, hogy csatlakozzon a felhíváshoz. A koraszülöttek ügye apaként is nagyon fontos számára – adta hírül az egyesület kommunikációs partnere, a Peers Communication.

A Koraszülöttekért Országos Egyesület nemrég indította el Lila nap című országos kampányát, amelyhez cégek, intézmények, civil szervezetek és magánszemélyek is könnyen csatlakozhatnak. A feladat, hogy november 17-én, a koraszülöttek világnapján a rendelkezésükre álló online vagy offline felületeken lila színre váltanak.

A cél, hogy aznap lila színbe boruljon az ország: ezzel is azt szeretné érzékeltetni a Koraszülöttekért Országos Egyesület, hogy a koraszülöttség és a koraszülött gyerekek gondozása a létezés minden aspektusának más színezetet ad az érintett családok és az egészségügyi dolgozók számára az év 365 napjában – áll a közleményükben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában