Helyi bulvár, celeb

2024.01.30. 12:59

A magyar csúcs után a világrekordra hajt a Vásárhelyi fitneszbajnok

Hónapok óta, gőzerővel készült Anikó arra, hogy átlépje saját határait és megdöntse a magyar Burpee-rekordot.

Delmagyar.hu

Fotó: metropol.hu

A hódmezővásárhelyi születésű Petrucz Anikó négy éve ismerkedett meg a CrossFit világával, néhány nappal ezelőtt pedig véghez vitte azt, amit eddig hazánkban korábban még senki: alig tizenkét óra leforgása alatt több mint ötezer Burpee-gyakorlatot (négyütemű fekvőtámasz) végzett el, ha pedig mindez nem lenne elég, még rá is dolgozott tíz percet – írja a metropol.hu. 

A lány életének gyerekkora óta része volt a sport, de komolyabban akkor kezdett el edzeni, amikor rendvédelmi iskolába jelentkezett. Nagyon hamar megszerette a CrossFitet – melynek lényege az általános fizikai erőnlét megalapozása – kedvenc gyakorlata pedig a Burpee lett. Anikó nyár végén elhatározta, hogy megdönti a korábbi magyar rekordot, amely 2501 gyakorlatot jelentett. A fiatal lány egyeztetett Váradi Gergő trénerrel, akivel kezdetben másfél órás edzésekkel készültek fel a nagy napra, majd ennek idejét fokozatosan növelték, ahogy közeledett a megmérettetés időpontja. 2024. január elején Anikó már napi hat órán keresztül gyakorolt, de azt álmaiban sem gondolta, hogy képes lesz megduplázni a korábbi rekorder teljesítményét. 

Fotó: metropol.hu 

Heti szinten emeltük az edzés intenzitását és időtartamát. Másfél órával kezdtünk, ezt pedig nemsokára egészen hat órára tornáztuk fel – szó szerint. A háromezres ismétlésszámot céloztuk meg, de az edzőmmel hamar rájöttünk a felkészülés alatt, hogy ezt nagy eséllyel képes leszek túlteljesíteni. Mindvégig igyekeztem a maximumot kihozni magamból, de az utolsó néhány órában vészesen fogyni kezdett az erőm

– meséli Anikó, majd hozzáteszi, miután átlendült a kritikus holtponton, nem volt számára megállás. Minden órában öt perc szünetet engedett meg magának: ilyenkor ivott, evett néhány falatot, vagy éppen csapattársai masszírozták fájó végtagjait. A legnehezebb pillanatokon a szurkolók és családja segítettek át Anikót, akik hangos éljenzéssel biztatták a lányt.

Az utolsó egy perc fantasztikusan izgalmas volt, rengetegen szorítottak nekem

– emlékszik vissza a fiatal hölgy, majd mosolyogva hozzáteszi, a végső cél számára a Guinness-rekord, de egyelőre Burpee-gyakorlatokról hallani sem szeretne, legalább is egy ideig. A női világcsúcs egyébként 5600 gyakorlat, amit 12 óra alatt végzett el az amerikai Charlene Wright még 2022. január 23-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában