Nincs két egyforma étrend

2019.10.22. 06:00

Mit gondol a dietetikus a „tiltólistás” ételekről?

Mindenkinek más összetételű étrendre, más mennyiségre van szüksége. Nem igaz, hogy egy interneten keringő, egészségesnek mondott divatos étrend mindenkinek jó. Az egyénre szabott étrend összeállításában segítségünkre lehet a dietetikus.

Kiss Anna

Szeged, 20191016. Börcsök Nikolett dietetikus. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

 

Napjainkban egyre nagyobb teret nyer magának a táplálkozási piramis, melynek célja, hogy megmutassa, miből mennyit ehetünk. Azonban ezek a mértékek nem biztos, hogy mindenkinek megfelelőek, ezért szakember segítségét kértük abban, mit együnk és mennyit annak érdekében, hogy egészségünket megőrizhessük.

– Az egészséges táplálkozás alapelveit követve fenntarthatjuk a jó egészségi állapotunkat, és a mindennapjainkba is könnyen beépíthetjük ezeket a szokásokat. Az egészséges táplálkozás során javasoltakat azonban módosíthatják különböző állapotok, esetleges betegségek. Nincs olyan étrend, ami mindenkinek megfelelő lenne – emelte ki Börcsök Nikolett, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Ápolásvezetési és Szakdolgozói Oktatási Igazgatásának dietetikusa.

Cikkünkből megtudhatják, mik befolyásolják egy étrend összeállítását és azt is, mit gondol a dietetikus a „tiltólistás” ételekről. Keresse a keddi Délmagyarországban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában