Tavasszal is működött

2020.11.26. 15:27

Maszkokkal segíti a lakosságot Balástya

A balástyai önkormányzat már a koronavírus-járvány első, tavaszi hulláma idején meghirdette, hogy a helyi lakosság számára ingyenmaszkokkal segíti a védekezést. Ezt az őszi időszakban is folytatják.

Imre Péter

Tari József a művelődési háznál az ablakon adja ki a szájmaszkot az igénylőknek. Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

Balástyán az önkormányzat in­­gyenes szájmaszkokkal segíti a lakosság koronavírus elleni védekezését, ez a lehetőség már a járvány tavaszi hulláma idején is a helyiek rendelkezésére állt.

Tavasszal is osztottak

– Elhatároztuk, családonként két maszkot adunk a balástyai­aknak, ezzel is hozzájárulva a hatékonyabb védekezéshez – közölte Ujvári László polgármester, aki a beszélgetés idejére sem vette le az orrot és szájat eltakaró eszközt. Elmondta: a segítők textilből varrták a mosható maszkokat, amelyekből tavasszal 750-et, ősszel eddig 250 darabot osztottak ki, és még 250 van raktáron az igénylők számára. – Amint elfogy, önkénteseink újra elkezdik „gyártani”, tavasszal a lányom is segített a munkában – árulta el a falu vezetője.

Folyamatosan igényelhető

– Naponta 10-en, 15-en jönnek maszkért, ami azt jelenti, hogy egy nap nagyjából 30 darabra van igény – mondta Tari József, a művelődési ház munkatársa. Azt is megmutatta, az ablaknál miként adják ki a szájmaszkokat a helybelieknek, és arra is felhívta a figyelmet, hogy a Figyeljünk egymásra Facebook-oldalon a helyi járvány­ügyi intézkedésekről minden információ megtalálható. A mű­­velődési háznál lehet jelentkezni a szájmaszkokért, hétfőtől csütörtökig 8-tól 16 óráig, pénteken 8-tól 12.30-ig érdeklődhetünk személyesen a helyszínen, illetve a 62/255-529-es és a 30/290-7773-as telefonszámon.

Tari József a művelődési háznál az ablakon adja ki a szájmaszkot az igénylőknek. Fotó: Frank Yvette

– Értesültem róla, tudom, hogy van ilyen lehetőség, amit a falu biztosít. Még nem vettem igénybe, de valószínűleg a közeljövőben élek vele, a tex­til­­maszkok egyébként is jobban illeszkednek az archoz, ha rendszeresen mossuk, sterilebbek, ezért a védekezést is jobban szolgálják – vélekedett az egyszer használatos orvosit közben az orrára igazító Piroska néni.

Járványhelyzet

– Úgy vettem észre, az emberek egyre óvatosabbak, vigyáznak magukra és egymásra, sokan már közterületen, szabadban is viselik a maszkot – számolt be tapasztalatairól Ujvári László. Hozzátette: az oktatási in­­tézményekben náluk is megkezdődött a szűrés, tesztelés. Balástyán jelenleg néhány fertőzött van, a képviselő-testület a rendelet szerint felfüggesztette munkáját, de videókonferencián tartják a kapcsolatot, minden döntést megbeszélnek. A polgármester végül arra kérte a lakosságot, aki csak teheti, online vegye igénybe a hivatal szolgáltatásait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában