Kreatív ötlet

2020.12.10. 18:23

Artúr feldobja a környéket

Tóth A. Péter

Fotó: Nyergesné Király Anita

Szeged– Szőreg egyik főutcájában lakunk. Gyönyörű, 12 éves fenyőfánk mellett egy csúnya betontömb áll a házunk előtt. Tavaly díszítettük fel először saját készítésű díszeinkkel a hatalmas fenyőt, ami tetszett a környéken lakóknak. Nagyon mozgatta az agyamat, hogy mit is lehetne kezdeni a fenyőfa melletti „szürkeséggel” – mesélte Nyergesné Király Anita.

A karácsony közeledtével azon gondolkodott, hogyan tudna ünnepi hangulatot varázsolni az utcára.

Fotó: Nyergesné Király Anita

– Egy gyerekektől meg­maradt manójelmezt használtam fel, szabtam-varrtam a ruhát, darált szivaccsal kitömtem, mosolygós arcot rajzoltam, így keltettem életre a kedves karácsonyi manót, Artúrt, akinek ölébe karácsonyi ajándékokat készítettem. Egy táblát is rajzoltam, amin együtt számoljuk vissza a karácsonyig hátralevő napokat.

Eldobható poharakból egy interneten talált ötlet alapján készítettem Kelement, a hóembert, és a hatalmas fenyőfára a gyermekeim és férjem segítségével felkerültek a karácsonyi csizmák, csillogó díszek. Örömmel tölt el, hogy ebben a nehéz 2020-as évben legalább egy

kis mosolyt sikerül csalnunk a ház előtt elhaladók arcára.

Anita saját készítésű alkotásai teszik színesebbé a szőregi főutcát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában