Sikeres kezdeményezés

2020.12.22. 19:22

Költözködnek a bordányi kölcsönfenyők

Már reggel korán a bordányi Homokhátság Szíve Zöldség- és Gyümölcsfeldolgozó Szociális Szövetkezet Petőfi utcai bejáratánál sorakoztak a földlabdás kölcsönfenyők új, ideiglenes tulajdonosaikra várva, akik a 8 órás kezdés után folyamatosan érkeztek.

Munkatársunktól

Bordány – 2020.12.21. Viszik haza a kölcsönözhető fenyőfákat a Homokhátság Szíve Szociális Szövetkezet udvaráról karácsonyra. Képen: Gubik Marianna elnök adja a fenyőfát Zoltánnak. Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

A bordányiaknak a környezettudatosság lebegett a szemük előtt, amikor Kiss-Patik Péter alpolgármester ötletgazda útmutatásait követve fenyőkölcsönzési akciót hirdettek, aminek akkora sikere lett, hogy amikor meghirdették, napokon belül elfogyott az idei szezonra szánt fenyő, és új szállítmányt kellett rendelni. Még Szegedről is volt érdeklődő.

28 kölcsönfenyő kerül ideiglenes tulajdonoshoz. Fotó: Karnok Csaba

A kezdeményezés lényege, hogy a fa árának egy részét visszakapják, másikat a helyi szociális szövetkezetnél levásárolhatják, a fenyőket pedig az önkormányzat ülteti majd el. A földlabdás fenyőhöz vödröt is adnak, nehogy összekoszoljanak valamit a fák.

Tegnap fél kilenc körül pont egy ilyen tranzakciónak voltunk tanúi, amikor a csak szerényen Zoltánként bemutatkozó helybeli férfi érkezett a fáért. Gubik Marianna, a Legjava termékcsaládot előállító szociális szövetkezet elnöke segített neki megtalálni a megfelelő fát, amit majd január 7-én és 8-án várnak vissza.

– Szimpatikus a kezdeményezés, örömmel kapcsolódtunk be – mondta. A fákat 8 ezer forintért lehet kölcsönözni, amiből 4 ezret visszakap a kuncsaft, a másik 4 ezerből pedig a helyi szociális szövetkezet igen jó hírű Legjava termékeiből kap ajándékot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában