Kreatív alkotások

2021.01.21. 15:45

Hó helyett autógumi

Földeákon néhány napja két újabb figurával gyarapodott a decemberben megálmodott szabadtéri kiállítás.

Tóth A. Péter

Ibolyáék találékonysága és kreativitása sok földeáki arcára csalt mosolyt az utóbbi napokban. Fotó: Nagy Ibolya

Nagy Ibolya, a helyi művelődési ház közművelődési szakembere és munkatársai izgalmas alkotással lepték meg a falubelieket.

– 2020 októberében kerültem a művelődési házhoz, nehéz helyzetbe kerültünk, hiszen a járványhelyzet alaposan felforgatta az életünket, megnehezítette a programok szervezését. Abban az időszakban be kellett zárni a közművelődési intézményeket, mégis, úgy gondoltam, hogy jó lenne valamit kitalálni, amivel mosolyt csalhatunk az emberek arcára – mondta la­punknak Nagy Ibolya.

Közeledtek az ünnepek, és Ibolya arra gondolt, valami olyasmit kellene készíteni, amit a szabad levegőn sétálók és futók bármikor megtekinthetnek. De­cemberben farönkből formázott szarvasokat és Mikulásokat ál­modott az intézmény előtti térre. Elképzelései megvalósításában akkor a földeáki asztalosmesterek segítették.

– Elküldtem rajzos ötleteimet. Fából faragott rénszarvasokat, hóembereket, télapókat kértem tőlük. Ők kifaragták az alakokat, én pedig munkatársaim segítségével továbbfejlesztettem, kifestettem őket. A napokban felajánlásból használt autógumikat kaptunk, amelyeket a téli hangulatnak megfelelően újrahasznosítottunk. Időtálló festékkel kifestettük őket, és hóembereket építettünk belőlük. LED-es vi­lágítást is elhelyeztünk rajtuk, hogy az esti fényben is pompázzanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában