Várják a szebbnél szebb tojásokat

2021.03.26. 14:40

Húsvétra hangolódnak

A Tömörkény István Művelődési Ház munkatársai az év során a nagyobb ünnepek alkalmával igyekeznek színesebbé tenni az intézmény előtti teret, kültéri dekorációkkal.

Tóth A. Péter

A két hatalmas tojásra bárki felkötheti saját készítésű húsvéti díszét. Fotó: Tóth A. Péter

Néhány nappal ezelőtt a húsvét hangulatára tekintettel szerettek volna ismét egy új kültéri installációval kedveskedni a szőregieknek. Egy hatalmas, tojás alakú kosárkát álmodtak meg, melyet színes, festett tojások, és sok-sok masni tesz látványossá. Az elképzelésüket tett követte, így március 19-én már ki is helyezték a ház elé a dekorációt, hogy minél hosszabb ideig színesítsék ezzel a városrészt, hangolódjanak az emberek a tavasz közeledtére. A kultúrosok annyira belejöttek a dekorálásba, hogy nemcsak egy, hanem rögtön két tojást is alkottak, melyek megvalósításához civil segítséget is kaptak.

A két hatalmas tojásra bárki felkötheti saját készítésű húsvéti díszét.
Fotó: Tóth A. Péter

– Arra kérjük a szőregi lakosokat, hogy aki szeretné még színesebbé tenni az alkotásunkat, hozzon egy időjárásálló tojást, és helyezze el ahova szeretné! Várjuk nagy szeretettel a csodás tojásokat – mondta lapunknak Törőcsik Anikó. A művelődési ház munkatársa hozzátette, a kialakult helyzet miatt a vendégek, a látogatók még mindig nem tudnak bejönni a művelődési házba, így a programokat nekik kell kivinni hozzájuk, ez az alapkoncepciójuk a mindenki számára nehéz időszakban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában