Bordány

2021.03.29. 12:40

Kálmán Kamilla nyuszifuttatója Bordányban

Az újrahasznosítás jegyében két jókora nyúl fészkelte be magát a bordányi Szent István tér közepére, a település tojásfája mellé.

Arany T. János

Ez természetesen tilos, Kálmán Kamilla a bordányi Szent István téri újrahasznosított nyuszik készítője és kisfia, Barni csak a fotó miatt másztak be a nyuszifuttatóba. Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

A nyulak alkotója a falu jól ismert kreatív mindenese, Kálmán Kamilla női szabómester, aki a helyszínen beavatott a nyulak elkészítésének részleteibe.

– Kiss-Patik Péter alpolgármesterrel ötleteltünk közösen már hónapok óta, mire megszülettek a nyulak. Nehezéknek négy láda meggymag van bennük. A pocakjuk két év szabászati hulladékával van kitömve, fejük, kezük régi plüssfigurák tömőanyagából készült

– mutatta Kamilla, aki a kisfiával, Barnival érkezett a bordányi nyuszifuttatóhoz.

Kiss-Patik Péter elmondta, a vírushelyzetben a falu vezetése fontosnak tartotta, hogy a helyiek ne maradjanak közösségi ünnep nélkül.

Az elképzelések szerint a tojásfa és a húsvéti nyulak is az ünnepre hangolódást segítik: a cél, hogy minél többen sétáljanak egyet a jó levegőn, és fotózkodjanak akár a fával, akár a nyulakkal.

Ez természetesen tilos, Kálmán Kamilla a bordányi Szent István téri újrahasznosított nyuszik készítője és kisfia, Barni csak a fotó miatt másztak be a nyuszifuttatóba. Fotó: Kuklis István

A Szent István téri nyulaknak nevet keresnek az alkotók, amihez a lakók segítségét kérik. Később két nyereményt is kiosztanak: díjazzák, akinek névjavaslatai a legtöbb lájkot kapják a település közösségi oldalán. A másik díjat az érdemli ki, aki a legaranyosabb képet készíti el a téren. A nevezéshez a #nyuszikafőtéren hashtaget kell használni a kép alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában