A város maga nevelte palántáit ültetik el

2021.05.11. 15:27

Így borul virágba Szentes 2021-ben – Fotók

Évente negyvenezer virágpalánta kerül ki a város közterületeire. A palántákat a Városellátó munkatársai nevelik, ezzel nemcsak pénzt takarít meg a város, de az ültetést is jól tudják ütemezni. Újdonságként arra is készülnek, hogy a Csongrád felé vezető úton egynyári virágokból Szentes feliratot alakítanak ki a körforgalomban.

Majzik Attila

Negyvenezer virágpalánta színesíti a várost. Fotó: Majzik Attila

– A most virágzó kétnyári virágokat tavaly ültettük, a munka az előző nyár végén, ősszel kezdődött. Ezek mellett szintén akkor zajlott a cserjék visszavágása annak érdekében, hogy a korai virágzású cserjék is teljes mértékben ki tudják fejteni a pompájukat, hogy szép, egészséges, friss hajtásokat hozzanak

– számolt be az előkészítő munkálatokról Berezvai Csilla főkertész.

Mint a főkertésztől megtudtuk, most a Városellátó munkatársai az egynyári virágok ágyásainak előkészítésén dolgoznak, ezek tápanyaggal feltöltése már megtörtént, és amint az átlag középhőmérséklet eléri a 15 fokot, elkezdik ültetni az egynyáriakat, valamint a balkonládák is a helyükre kerülnek, a kandeláberekre pedig kihelyezik a cserepes muskátlikat: a parkokba negyvenezer virág kerül ki, a muskátlik közül pedig 1800 tövet készítettek elő.

A virágnevelést a Város­ellátó Nkft. végzi, illetve a közmunkaprogram részeként is nevelnek virágokat.

– Már tavaly is így neveltük a virágokat, az volt a próbaév, de akkor is nagy szépen sikerültek a virágok. Az, hogy magunk neveljük a palántákat, anyagi megtakarítást is jelent, plusz tudjuk irányítani, mikorra legyenek készen

– fűzte hozzá Berezvai Csilla.

A főkertész hozzátette, „felfrissítik” a Rózsa Gábor téri virágórát, valamint a körforgalmakat is be fogják ültetni. A Rákóczi utcai körforgalom látképét átalakították, új növényekkel telepítették újra, egy nagyobb változásra pedig a Csongrádi úti nagy körforgalomnál lehet majd számítani.

Itt a tervek szerint egynyári virágokból ültetik majd ki a Szentes feliratot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában