Szeged

2021.06.29. 16:39

Emuval kergetőzött a vizsla

Érdekes és meglepő fotókat ka­pott szerkesztőségünk e-mailben hétfőn kora reggel.

Farkas Judit

A Boszorkánysziget és a gyermekklinika között tűnt fel az emu vasárnap reggel Szegeden.

Fotó: Olvasó-tudósító

Az egyik képen egy emu és egy vizsla látható, kergetőzés közben. A fotók az árvízi emlékmű közelében, a gyermekklinika utáni részen készültek vasárnap reggel Szegeden. Olvasónk kutyát sétáltatott, amikor megjelent az emu: békésen sétált két nő mellett, de mint kiderült, nincs közük az állathoz, elkezdte kísérni őket.

Az emu olvasónk leírása szerint jót kergetőzött a vizslájával, ami nem akarta bántani, játszótárs­nak tekintette – majd eltűnt az ártéri erdőben.

A vizsla gazdája próbálta hívni a Szegedi Vadasparkot, de eredménytelenül.Hétfőn megkerestük Veprik Róbertet, a vadaspark igazgatóját, aki hallott már az esetről, de hozzájuk nem érkezett az emuról bejelentés. Elmondta: náluk hiánytalan az állomány, a madaraknak két kerítésen is át kellene jutniuk a szökéshez. Lakossági tartásból léphetett meg a futómadár, a Föld második legnagyobb madarát húsáért és tojásáért is tartják. Március közepén Szőregről szökött meg egy, az végül megkerült. Gazdája azt írta akkor a Facebook egyik Szeged környéki csoportjában: „Nem bánt, me­nekülő állat. Ha viszont kergeted, elfut olyan hetvennel jó messzire!” Ha ennyire nem is, az emu tényleg gyors. 50 kilométer per óra a maximális sebessége.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában