Jótékonysági focitornát és futónapot rendeztek

2021.06.07. 17:30

Hatvani József családját támogatták a vásárhelyi focitorna bevételéből – Galéria

Egykori pályatársak, utánpótláscsapatok, ultrafutók, az idén elhunyt Hatvani József focistát csupán hallomásból ismerő sportolók, barátok gyűltek össze hétvégén a vásárhelyi stadionban.

T. Sz.

Amíg a futók rótták a köröket, a gyerekek focitornán vettek részt.Fotó: Tábori Szilvia

Rövid, súlyos betegség után hunyt el idén februárban Hatvani József, többek között az SZVSE és a Hódmezővásárhelyi Futball Club egykori játékosa. Emlékére rendeztek jótékonysági sporteseményt szombaton a vásárhelyi Városi Stadionban.

– Mellettem ült az öltözőben, mikor a szegedi csapatban együtt játszottunk, egy remek családapára, egy nagyon jó sportolóra emlékszem, aki mindig mindent beleadott a pályán

– mondta Pócs Tamás, a Makó FC labdarúgója, aki még a 2019–2020-as szezonban játszott együtt Hatvani Józseffel az SZVSE csapatában.

Hozzátette: egyértelmű volt, hogy az utánpótláscsapattal eljönnek játsza­­ni a jótékonysági sportnapra. A gyermek U9-es focitorna kilenckor kezdődött az Első Hódmezővásárhelyi Jótékonysági Futónap és Labdarúgó Gálán. Azokat a sportklubokat képviselték a fo­­cisták, amelyekben Hatvani Jó­­zsef egykor játszott, így Makó, Kiszombor, Ásotthalom, Algyő, Hódmezővásárhely és az SZVSE fiataljai mérkőztek meg a barátságos meccseken. A 10 ezer fo­­rintos nevezési díjat Hatvani Jó­­zsef családjának ajánlották fel.

Nevezési díj nélküli, adományjellegű futóversenyt szintén indítottak aznap reggel, a sportolók a stadion rekortánpályáján köröztek kitartóan. Egyikük, Raffai János vásárhelyi ultrafutó már a 22. kilométert rótta délelőtt tíz órakor. A saját szervezésű jótékonysági programjairól jól ismert sportoló a szusszanásnyi pihenőidejében úgy fogalmazott:

– Semmi kérdés nem volt bennem, hogy ma itt leszek, vagy sem. Természetes, hogy összefogunk és megpróbálunk segíteni.

Szintén a köröket rótta Kis János ultrafutó, aki a jótékonysági sportnap ötletével még már­­ciusban kereste fel Horváth Zoltánt, a HFC elnökét. A maratoni táv felénél elmondta: szívügyének tekintette, hogy segítse Hatvani József családját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában