Helyi életstílus

2021.06.24. 15:33

Implantátumrendszert fejlesztettek ki

Munkatársunktól

Olyan új generációs fogászati implantátum-rendszert fejlesztett ki a Szegedi Tudományegyetem és a Denti System Kft., amely csökkenti az implantátum körül kialakuló bakteriális eredetű gyulladások lehetőségét – derült ki az SZTE közleményéből. Mint írták, a periimplantáris gyulladás elkerülése jelentősen növelheti a beültetett implantátumok élettartamát, ezáltal javíthatja a páciensek életminőségét.

Az implantátumrendszer különlegessége, hogy a fogágy anatómiai adottságait figyelembe véve tervezhető és kivitelezhető az implantológiai beavatkozás kezelt fogágybetegek részére is. A rendszer biztosítja az implantátum geometriai kialakításának köszönhetően azt, hogy a fogágybetegségre jellemző változatos csontminőségnek megfelelően alkalmazható legyen és az implantáció után megfelelő mennyiségű lágyszövet képződhessen. Az implantátumok teljes mértékben megfelelnek a modern fogászati implantológiai követelményeknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában