Örültek a gyerekek

2021.06.22. 12:25

Több mint 11 ezer jégkrémet osztanak szét a Rotarysták – Fotók

Gyerektáborokba, kistelepülésekre, sőt a rendőröknek, mentőknek, tűzoltóknak is jut abból a több mint 11 ezer darab jégkrémből, amelyet a következő egy hétben szétoszt a Szent-Györgyi Albert Rotary Club. A mintegy 4 millió forint értékű adománnyal a nyárkezdést szeretnék még jobbá tenni.

T. K.

Az Agórában táborozó 150 gyerek örömmel fogadta a hőségben az ajándék jégkrémet. Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

Jól kezdődött a keddi nap az Agóra táborosainak: a Szent-Györgyi Albert Rotary Club tagjai tölcséres jégkrémet vittek nekik. Jelenleg 9 táborban 150 fiatal tölti a vakáció első hetét az intézményben, mindannyian kaptak a jeges édességből. Sőt, a felügyelő tanároknak és az éppen ott kutyás bemutatót tartó rendőröknek is jutott belőle. Jövő héten már 13 tábort tartanak az Agórában, az azokon részt vevő gyerekeknek szintén visznek majd jégkrémet, illetve a szintén jövő héten induló önkormányzati napközis táborban pihenő összes fiatal is kap majd egy-egy darabot.

A keddi akció tehát csupán a kezdete volt egy nagyszabású ajándékozásnak, ráadásul nem csak a szegedi táborosokat érinti majd.

A rotarysták a következő egy hétben összesen több mint 11 ezer darab jégkrémet osztanak szét. Palotás Sándor, a Szent-Györgyi Albert Rotary Club soros elnöke elmondta, egy szolnoki rotarysta vállalkozó felajánlása volt ez a rengeteg édesség, amelyet a szegedi Maus Kft. segítségének köszönhetően tudnak megfelelő körülmények között szállítani és tárolni.

– Úgy gondoltuk, hogy a hosszas bezártság után szeretnénk kedveskedni gyerekeknek, illetve mentőknek, tűzoltóknak, rendőröknek és egészségügyi intézményeknek is, hogy jól induljon a nyaruk – beszélt az akcióról.

A csaknem 4 millió forint értékű adomány szétosztásában mórahalmi és hódmezővásárhelyi rotarysták, valamint a Szeged Első Lions Club tagjai is segítenek. Szegeden kívül Sándorfalvára, Szatymazra, Dócra, Balástyára és Kübekházára is visznek majd a jégkrémekből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában