PR cikk

2021.07.16. 11:21

Hogyan válasszuk ki a megfelelő ágyat?

A saját lakás feldíszítése és berendezése egy különösen fontos tevékenység, amely során számos szempontot kell figyelembe vennünk. Az egyik leginkább kiemelt szempont ezen a téren a hálószoba fő bútora, az ágy megfelelő kiválasztása. Cikkünkben összefoglaljuk, mik azok a kulcsfontosságú elvárások, amiket érdemes átgondolni az ágy vásárlása előtt.

delmagyar.hu

Photographee.eu / Shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

A szoba méretei

Az ágyak kiválasztásakor természetesen ne hagyjuk figyelmen kívül azt, hogy mekkora szobába tervezzük beilleszteni a számunkra ideális nagyságú bútordarabot. Sokan utoljára hagyják az ágyat, pedig a nap egy jelentős részét (harmadát) töltjük ott, így kiemelten fontos, hogy minden szempontból kényelmes megoldás legyen.

Amennyiben elég tágas a szoba és társunkkal osztanánk meg azt, úgy a franciaágyak között érdemes keresgélni. Ha viszonylag kevés hellyel rendelkezünk ahhoz, hogy nagy szekrényeket illesszünk be a szobába, akkor a felnyitós változatokon túl választhatunk fiókokkal beépített darabot is. Utóbbi esztétikus és helytakarékos, és az ágyneműt sem kell lepakolni az ágyról hozzá – kényelmesen belerejthetjük a váltószettet, vagy a ritkán használt ruhaholmikat.

Photographee.eu / Shutterstock.com

Ágybéli komfort

Néhány ágy szerkezetéhez érdemes külön megvásárolni a komfortot növelő kiegészítőket, mint például az ágyrács vagy a matrac. Mindig vegyük figyelembe, hogy az ágyrácsot és a matracot már beépítették-e a szerkezetbe.

Érdemes arra is figyelni, hogy az anyag kellemes tapintású legyen – ha valaki kifejezetten szereti a bársonyos anyagokat, akkor számára a plüss hatás is kényelmes lehet. A fából készült változatoknál a tömör anyagúak közül válasszunk, ha hosszútávra keressük a megfelelő választást. Ezzel szemben, ha egy esetleges költözés során tovább vinnénk magunkkal az ágyat, akkor a könnyű szét- és újraszerelési lehetőséget vegyük figyelembe.

Stílusjegyek

Egy hálószoba dekorációja és stílusjegyei tükrözik leginkább a benne élő embereket. Egyesek a modern és letisztult formákat, mások a rusztikus és vintage darabokat szeretik – bátran válasszunk hát olyat, ami nekünk a legkényelmesebb és a szemünknek leginkább tetsző típus! Egy csinos ágytakaróval és a megfelelő huzatokkal változatos hangulatot adhatunk a szobának.

Címkék#SEO

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában